darkthepro adlı üyeden alıntı

ben güneşin olayını anlatıyorum güneşte gerçekleşen füzyon olayından çıkan bir ışık bu , büyüteçle ısıtmasının sebebi mercek kullanarak bir ışını odaklamaktadır yani ışıma yapmasıyla alakası yok elbetteki yapar fakat her madde ışıma yapar diye bir şey de yok özel dizayn edilen metallerin ışıma özelliği yok edilebilir , yada sıvı nitrojen, azato maruz kalan cisimlerin bir süreliğine ışıma yapma özelliği gidebilir o zaman normal ışıkla yakmayı deneyin başarabileceğinizi zannetmiyorum , ayrıca her madde ışığı soğurmaz yansıtır büyüteçle yapılan olayda bölgenin siyah olmasının nedeni odur, ancak büyüteç oranı artarsa odaklama ve ışık seviyesi arttığından yanma gerçekleşebilir , bu tarz lazerde kullanılan teknoloji özel mercek ve kızıl ötesi yakıcı teknolojiye bağlı siz güneş enerjisinin kini söylemişsiniz güneş bütün dünyayı ısıtabilirken siz küçük bir noktayı ısıtma peşindesiniz ki bu saçma olur , fotonlar her maddeden elektron koparamaz bunuda biliyor olmanız gerekliydi frekans arttığında sadece koparmaya çalıştığınız fotonun enerjisi artar , eğer güc artarsa tıpkı mw gibi yani güneşin sunduğu enerji kolayca kopabilir ki normal bir güneşli günde beyaz kağıda tutulan bir büyüteç fazla etkisi yoktur fakat siyaha boyanan ve orta düzeyde bir büyüteç bunu kolayca başarabilir ki cevabını bildiğiniz soruları sormakta size kalmış bir şey

Ustam aynı şeyleri söyleyip yazıyoruz da ben sanırım tam ifade edemedim kendimi :) Ben güneşteki gibi bir ışık veya füzyon oluşturmaktan bahsetmiyorum. Bunu amaçlamıyorum. Sadece gecenin bi yarısında büyüteçle kağıt yakmak istiyorum. Bunun için yapay bir ışık kaynağı hazırlayabilir miyim ?