Kafası biraz çalışan bir insanım. Vergi kaçırmak ile daha az vergi ödemek için yasal yolları kullanmak arasındaki farkı bilecek kadar çalışıyor kafam. Dünyanın en büyük şirketlerinden, en küçük şirketlere kadar yapabilen herkesin yaptığı bir durumdur bu durum, normaldir. Sen paranın ülkende kalmasını istiyorsan, yatırımcına vergi kolaylığı sağlayacaksın. Ak guk deyince başına vergi borcu çıkartmayacak, yaptığın her mallıkta milletin, iş adamının üzerine vergi yükü yığmayacaksın.
Bu ülkede benim verdiğim vergi bana değil, başkalarına dönüyorsa, ben de gerizekalı olmadığım için vergi vermem ve yasal haklarımı sonuna kadar kullanırım, bu kadar basit.
Bu ülkede benim verdiğim vergi bana değil, başkalarına dönüyorsa, ben de gerizekalı olmadığım için vergi vermem ve yasal haklarımı sonuna kadar kullanırım, bu kadar basit.
Kesinlikle katılıyorum Ozan Hocam. Ticaret bunun adı evet bir bakıma vergi kaçırmak olarak görünebilir masumlaştırmak değil amacım ama Hocanın da dediği gibi vergiler sana dönmüyorsa ben de ülkenin ha kriz çıktı çıkacak batacaz eziyetini ağır vergi yükünü çekmek zorunda değilim. Hele ki böyle bir sektörde. Dünyanın en büyük coin firmaları sırf elektrik devlet tarafından karşılanıyor diye Estonya da bulunuyor. Apple gibi bir firma sırf işçi gücü daha ucuz diye çinde üretiliyor ve daha niceleri. Bunun adı sömürü mü evet sömürü. Ama ben tek başıma vergilerini ödeyen bir vatandaş/firma olarak bu sömürüyü durduramam. Amerika da her filmde geçen ''ben vergilerini ödeyen bir vatandaşım'' repliğini bizim ülkemizde duyan oldu mu? Öyle ya da böyle farketmesen de sen vergilerini ödüyorsun zaten seve seve ;)