Az önce ubuntu'nun sitesine baktım.Hangisi sürümü kurmalıyım.
Ubuntu 14.04 LTS mi yoksa 15.04 mü ? Bir 64 bit mi yoks 32 bit olanı mı ?Asus i7 dizüstü bilgisayar kullanıyorum.
Kerem Er
Ubuntu 14.04 LTS mi yoksa 15.04 mü ? Bir 64 bit mi yoks 32 bit olanı mı ?Asus i7 dizüstü bilgisayar kullanıyorum.
Kerem Er
4gb'den fazla ram'e sahipseniz tabikide 64bit tavsiye edilir. Ubuntu'yu renk paletleri ve menü konumu bakımından sevmediğim için kullanmıyorum o yüzden ubuntu farkları konusunda birşey söylemem yanlış olabilir. Bazı sürümler arasında işletim sisteminin temel bir yazılımı komple çıkarıp yerine bambaşka birşeyler ekliyorlar görsel pek bir değişiklik yok fakat varsayılan komutlarında çıkarılıp yerine yeni komutların getirilmesi size işletim sistemine yabancılaştırıyor. 14.04 LTS ile 15.04 arasında ne gibi farklar var şuan bakamıyorum fakat ben size hangisi daha yeniyse yinede onu tavsiye ederim. LTS "uzun süreli destek" anlamına geliyor fakat linux konusunda destek bulma konusunda şüpheniz olmasın. linux forumları sizin yaşadığınız birçok problemi önceden başkaları yaşamış ve birileri ona çözümünü sunmuş kaynaklarla dolu.