Tamam cok tsk ediyorum. Ben dediginiz gibi resmi kaldirayim kendilerine de mail atayim. hatta avukatina mektup seklinde göndereyim. Mektubu aldigim tarihi, kaldirilma tarihi falan belirteyim.
Şimdi okudum anladığım kadarıyla bu uyar-kaldır prensibi Alman fikri mülkiyet kanununda mevcut değil. Cezalar ve tedbirler çok daha sıkı. Torrent üzerinden sadece seed yapılarak oluşacak ihlallerde dahi cezai işlem uygulanabiliyormuş. Avukatın masraf talep etme hakkı var. Müvekkelinin istediği ücreti talep etme hakkı var. Ayrıca mahkemeye verme hakkı da mevcut. Şimdi şu aşamada sizin yapmanız gereken karşı taraftan söz konusu içeriğin taraflarına ait olduğunu ispatlamasını istemeniz. İlk olarak karşı tarafın yüzde yüz içerik sahibi olduğundan emin olun. Sizden ödemenizi istediği rakam bana kalırsa abartılı. Siteniz üzerinden kaç kişiye ulaşmış bunun tespit edilmesi gerekir ne kadar zarara uğramış belirlenmesi gerekir. Ben sizin yerinizde olsam en kısa sürede Alman fikri mülkiyeti kanunu üzerinde uzmanlaşmış bir avukat ile iletişime geçerdim.
Türkiye'yi bir çok açıdan eleştiriyoruz ancak böyle konularda Avrupa'da bizim kadar rahatı az bulunur. Aynı durum Türkiye'de yaşansa resmi kaldır sonrasında bak keyfine 2-3 ay sonra yeniden eklersin derdik. Ancak Almanlar her konuda olduğu gibi telif hakları konusunda da çok hassas.