Bilgidiğiniz gibi proticaret te moduller aşırı pahalı ama çözümü yok değil :)
Proticaret fiyatları şu şekilde:
Pos 150 $ + kdv = 530 tl
Paypal 150 $ + kdv = 530 tl
toplam 1060 tl (tabi bu proticarette) bizde bu yöntem bedava :)
Tabi bunun için paypal da kendinize bir hesap açmanız gerekmektedir.
Benim sitem robocu.com ben de proticaret kullanıyorum. Sisteme uyguladım , yaptığım entegreye isteyen bakabilir.
Nasıl yaptım öncelikle proticaret içim diğer ödeme yöntemleri diye bir sayfa açtım. Ve Adını kredi kartıyla ödeme yazdım. Tıklayınca içeriğine buraya tıklayınız linki koydum tıklayınca bu sayfa açılıyor. http://robocu.com/paypal
Tabi bunu yeni bir pencerede açılan link verdim ve ufak bir sayfada açılıyor tam bu boyutlarda.
Burdan alışveriş tutarını giriyorlar ve hem kredi kartı hemde paypal ile ödeme yapabiliyorlar. Şimdi kendi kendime başka bir hesaptan deneme için 3 tl lik alışveriş yaptım hesaba 2,45 gelmiş :)
Sonra para iadesi yaptım 3 tl yi iade etti :) (% 3,5 + 0,45 komisyon alıyorlar)
Neysa kodları gösteriyim.
Kodlar bunlar :
evet kodlar bunlar. Bunu kendi paypal hesabı bilgilerinize göre değiştirin. (Kırmızı olanları)
Bundan sonrada ödeme başarılı olursa para bana geliyor evet sorun çözülmüş oluyor ama proticaret kullananlar için iş daha bitmiyor çünkü sipariş verilmemiş oluyor. Burda yapacağınızda yukarda kodların içerisinde satış başarılı olursa giden sayfaya yeni bir sayfa oluşturup sipariş oluşturulan sayfaya tekrar yönlendirmek.
bu benim yönlendirdiğim sayfa. Tabi bu sizde görülmez ama müşteride görülür çünkü zaten bu sayfadan yönlendirilme yapılmıştı şimdi geri gitmiş gibi olacak. :)
http://robocu.com/odeme
Eğer müşteri parayı yatırıp alışverişi tamamla demezse sipariş oluşmuyor bu yüzden onu bilgilendirmelisiniz.
Edit : Paypalın %3,5 lük kesintisi için şöyle bir düzenleme yaptım. Burada % 4 ekliyor yani. 100 lire gönderiyorlarsa 104 geliyor ve ordan 3,5 + 0,45 den tam 100 lira almış oluyorsunuz :)
bu kısım head ın içine
<script>
</script>
Bu kısım da un üstüne yapıştırıp yukarıdaki amount lu kodu silmelisiniz.
Kafanıza takılan olursa yada Proticarette bunu yapmak isteyen olursa bana ulaşabilir.
Bu arada araştırmak güzel birşey :)