-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Firma Rehberi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
Merhabalar
Sorum gayet basit arkadaşlar kısa bir örnekle aktarıyorum.
Bir hırdavatçımız var diyelim. Google'da İstanbul Hırdavat yazıldığında iyi yerlere gelmek istiyor.
Alan adı istanbulhırdavat.com olursa mı daha iyi istanbulhirdavat.com olursa mı daha iyi ?
Google'da insnalar hirdavat diye aramazlar hırdavat yazacaklarından diğer hirdavat olan siteleri geride bırakırmyız ?
Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.
Konu Multidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
tabiki istanbulhırdavat.com olursa daha iyi olur ancak Türkçe karakter olması sorunlar doğurabilir. Google bazında bazı harflerin örnek olarak ğ yerine g kullanılması sorun çıkarmıyor. istanbulhirdavat.com olarak kullanabilirsiniz.
nokta
Kurumsal SEO Çözümleri
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web/Seo/ARGE
-
-
Ad Soyad
O** C**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Alan adı istanbulhırdavat.com olursa mı daha iyi istanbulhirdavat.com olursa mı daha iyi ?
Google alan adında türkçe kelimeleri hiç bir firma desteklemez. sen orada, istanbulhırdavat.com alırsın, google bunu otomatik olarak istanbulhxye-e-rdavat.com gibi kelimelere çevirir, yani senin alacağın alan adı istanbulhirdavat.com dur. Bunun üzerinde hafif oynama yaparsan Titleye türkçe kelime girebilirsin, oda İstanbul Hırdavat, gibi kelimelerdir. ama alan adında türkçe kelime kullanımı yoktur.
NEWS KAYITLI SOSYAL MEDYA SATIŞ SİTELERİNE ORGANİK KEYWORD ALAN ADINDAN TANITIM YAZISI
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Hukuk
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Türkçe karakter kullanma arkadaşın dediği gibi link verdiğin zaman saçma sapan harfler çıkıyor tavsiye etmez kimse
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
İstanbulhirdavat daha iyidir Google açısından diğerleri pek güzel olmuyor :).