-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Research Analyzer
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar arkadaşlar;
Öncelik olarak projemden bahsetmek istiyorum şuanda test aşamasındadır. Bildiğiniz üzere 30 yılı aşkın süredir PKK ile mayınlı bombalı saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Gözlemlediğim bir çok bilgi ve tecrübeye göre hala yerimizde saydığımız ve çözüm bulamadığımız bir çok nokta bulunuyor.
Bu noktalardan birincisi mayınlı arazinin döşendikten sonra koyunu kurda teslim eder gibi Mehmetlerimizin şehit edilmesi. "Yani 30 yıldır bu mayına bir çözüm bulamadılar. Nerede bu ASELSAN'lar nerede bu enstütüler ?" diye sorduğum çok oldu.
Gerçekleştirdiğim ve prototipini hazırladığım 3 ekip arkadaşım ile mayını tespit edebilen 250 m mesafeye sahip radyo frekans dalgası ile çalışan bir cihaz tasarlayacağız. Cihaz su geçirmez olduğu gibi araçların içerisinde veya dışına yerleştirildiğinde 30 ve 50 km hıza kadar doğru verileri tespit edebiliyor. Frekansın etraftaki cisimlere çarparak gönderdiği sinyaller doğrultusunda nasıl bir cisim olduğu ortaya çıkabiliyor.
Sormak istediğim soru şudur: Ben bir vatan evladı bunu olarak ve bunun gibileri düşünüp gerçekleştirmek isterken o çok övdüğümüz teknoloji firmaları, devler ve devletin teknoloji enstütüleri neden buna bir çare bulmadılar ?
ALLAH NASİP EDERSE,
Bu projeyi tasarlayıp kısa zaman içerisinde arkadaşlarımla birlikte ilgili birimlere dönüş sağlamayı düşünüyoruz.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam bunu yıllardır ben de düşünüyorum,dediginiz şekilde çalışan bir sistemi ben de düşündüm ama sıkıntı onu yapmakta değil, hükümet yada tsk bu cihazi almasi gerekiyor ama hiç kimsenin umrunda değil şehitler anlaşılan
armoniy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mimarlık Adayı
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
olay sizin gibi düşündüğünüz gibi olmuyor bunu düşündünüz ama YAZILIM kısmını veya donanım kısmınıda düşünmeniz akrşılıyor olabilmeniz lazım siz düşünmüşsünüz uygulaması kolay gibi görünen şeyler aslında en zor olanlardır
Aselsanın şuan elinde 200 K öteden insanı tespit eden radarlar var ama hala geliştirme aşamasındanlar yani Önemli olan onu yapmak veya yapmamak değil onu nerde hangi koşullarda nasıl kullanmaktır . Bunlarıda düşünemniz lazım
çünkü PKK önceden ilk başlarda patlatınca jamer falan vardı patlamıyor şimdi kablo yoluyla patlatıyor ve öncede 3sn süren bomba şimdi 1 snyede patlıyor bu kablo nasıl çekiliyor dersen belediye asfalt çalışması yaparken döşenmiştir . Oyüzden nerde nasıl ahngi şartlarda kullanacağınızı bilmeniz lazım düşünce
AL bir fikirde benden ;
1 tane kutu olacak başlanğıç noktası bu kutu
bir tane daha kutu olacak bitiş noktasıda bu olacak
200 KM oldugunu farz edelim 200 km boyunca yere çivi çakılsa hemen sinyal göndersin ?
yapılabilir ancak herşeyi karşılayabilir ve bunun maaliyetini yazılımını kaç yıl sürer planını çıakrabilmeniz lazım
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Zaten devlet bu şehitleri verdiren, bide bu teknolojiyle mi ilgilenecek komik ama düşünmen yeter
zya1903
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Z** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ya daha dünyadan haberin yok Aselsan'a bilmem nereye sallıyorsun. Mayın tespiti için kullanılan detektörler zaten var yollara döşenen patlayıcılar plastik ya da çuvallar kullanılarak uzaktan kablo ile patlatılıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.