Kullanıyorum.

Sebebi aşırı reklamların boğması.

Herkes kullanıma olumsuz bakıyor fakat adblock kullanımı yeni ve temiz reklam pazarları doğuracaktır diye düşünüyorum.

Eğer Google AdBlock kullanımını istemeseydi şu an AdBlock Chrome'da olmazdı. Birçok reklam pazarını bitiren AdBlock, Google'ında işine geliyor. Bir süre sonra Google bunu önlerse daha da tekelleşecektir diye düşünüyorum. Birde insanlar AdBlock yüzünden diğer reklam şirketlerinden berbat paralar kazandıkları için Google Adsense e yöneliyor olabilirler diye düşünüyorum ve yine bu da Google'ın işine gelir. Üstelik AdBlock kullanan insanların yarısından fazlasının zaten reklamlara antipati duyduğu için ilgisini çekse dahi reklamlara tıklamadıklarını düşünüyorum. Bu durumda bu tarz insanların AdBlock kullanması pazardaki gereksiz görüntülemeyi ve bununla birlikte reklama tıklayan kullanıcıdan alınan verimi arttırdığı için Google'ın yine işine geldiğini düşünüyorum.

Yani AdBlock bize zarar vermeyecek, aksine daha iyi yollar açacak gibi duruyor. Şu an için zarar verse dahi ilerisi için bunu söyleyemeyiz diye düşünüyorum.