Benim anlamadığım bir olay var.
2- Özellikle sivillerin büyük zarar gördüğü, ağır can kayıplarına yol açan ve kent merkezlerine kadar yayılan devlet operasyonları durdurulmalıdır.

Bu nasıl bir cümledir arkadaş. Devlet sivilleri öldürüyor demeye mi getiriliyor. Pkk yı ateşkese davet ediyorlarmış. Ateşkes yenişemeyen iki devlet arasında yapılır. Pkk silahı bırakıp teslim olmadığı sürece bu böyle devam edecektir. Kurunun yanında yaşlar da kayıp edilecektir. İstediğimiz sivillerin ölmesi değildir. Ancak buna devlet değil pkk sebep olmaktadır.

Her medya , her sanatçı çıkıyor devlet ateşkes yapsın , barış devam etsin diyor. Savaşı başlatan biz miyiz ? Şehitleri devlet mi öldürdü ? Devletin bekası için gerekirse kardeş katli caiz diyen bir ecdadın torunlarıyız biz.

Kendi köyümde olan bir olayı söyleyeyim. 80 lerde köye karşıt görüşlü hiçkimse sokulmamış. Köyün etrafında nöbetler tutulmuş. ve köy bu şekilde korunmuş. Doğudaki sivil kardeşlerim de aynı şeyi yapmalıdır. Ben bunu bilirim. Yapmıyorlarsa sorgularım. Dağdan gelene direk sıksınlar arkadaş çok mu zor bu olay. Sonra bize kürt düşmanlığı yapıyorsun diyorlar. Kimse kürt düşmanlığı yapmıyor. Ama benim köyümde bu şekilde tepki veriliyorken senin köyünde verilmiyorsa insanların içine bu düşünceler geliyor.

Neyse çok açıldım herhalde.