Dolmabahçe'de tartışılan iki önemli konu vardı. Biri ana dilde eğitim diğeri de özerk bir yönetim.
Ana dilde eğitim önemli bir haktır bu konuda tartışma olacağını zannetmiyorum.
Ancak şu özerklik meselesi Türk halkına çok ters geliyor. Ters gelmesi normaldir, kimse durduk yere ülkesinde özerk bir yönetim istemez.
Peki özerklik neden isteniyor? Güncel bir örnek vereyim. Cizre'de HDP'nin oyu %92. Halkın yüzde 92'sinin seçtiği yasal temsilciyi sen ile sokmuyorsun. Böyle bir şey var mı? Benzeri seneler önce 93 senesinde Lice'de de yaşandı. CHP heyeti sokulmadı, sonrasında orada 16 sivil öldürüldüğü ortaya çıktı. İlk önce bu katliamın faili PKK ilan edildi sonrasında sivillerin askeri güçler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.
Ana dilde eğitim önemli bir haktır bu konuda tartışma olacağını zannetmiyorum.
Ancak şu özerklik meselesi Türk halkına çok ters geliyor. Ters gelmesi normaldir, kimse durduk yere ülkesinde özerk bir yönetim istemez.
Peki özerklik neden isteniyor? Güncel bir örnek vereyim. Cizre'de HDP'nin oyu %92. Halkın yüzde 92'sinin seçtiği yasal temsilciyi sen ile sokmuyorsun. Böyle bir şey var mı? Benzeri seneler önce 93 senesinde Lice'de de yaşandı. CHP heyeti sokulmadı, sonrasında orada 16 sivil öldürüldüğü ortaya çıktı. İlk önce bu katliamın faili PKK ilan edildi sonrasında sivillerin askeri güçler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.
Hiç 90'lı yıllara gitme şimdi. Ben 90'lı yıllardan bahsetmiyorum. Günümüzden bahsediyorum. Hatta son 10 yıldan bahsediyorum. 90'lı yıllarda Kürt halkına yapılanlarda hemfikiriz.
Cizre'ye vekillerin sokulmadığından bahsediyorsan çok basit bir örnek o. Teröristlerin leşlerini almaya giden vekillerin sokağa çıkma yasağı ilan edilen bir bölgeye alınmaması kadar doğal bir şey yok.
Söylediklerinden anladığım Kürtler'e özerklik verilsin, Kürdistan'ı (en azından mini Kürdistan'ı) kursunlar diyorsun. Yanlış mıyım? Yani aylardır tartışıyoruz açık açık söylemedin ne düşündüğünü bu konuda.
Aynı sorumu tekrar soruyorum Kürtler daha ne istiyor? (Aslında Kürtler değil PKK ne istiyor?)
Değerli hocam sorun şu dağda olan bir takım (özür diliyorum ) kahpe var hain var bunlar PKK ya bağlı zaten PKK dış ülkelerden güç alan bir yapılanma ve öyle bir büyüdü ki bir parti gibi gençlik kolları saldırı kolları adamların istihbarat kolları var hocam .. PKK kürt halkını kendine çekiyor zulümlerle tehditler HATA ŞURADA boyun eğersen sonuçlarına katlanırsın.. PKK Kürt halkını ele geçiriyor ve devleti kendi milletiyle korkutuyor. Şayet Türk halkı ( çerkes, laz, avşar, kürt türk neyse) elele verse gerçekten kürt halkıda vatanına sahip çıksa ortada hiçbirşey kalmaz. HDP için konuşmaya gerek yok salak olmayan o partinin PKK olduğunu çok iyi bilir
PKK'nın basit bir yapılanma olmadığını, dış güçlerin desteği ile buralara geldiğini hatta kurulurken de dış güçlerin desteği ile kurulduğunu düşünüyorum. Zaten son zamanlarda PKK'nın Kürt halkına yaptığı zulüm de ortada.