isousluer adlı üyeden alıntı

Zora geldin mi PKK kalleştir, adidir bilmem ne. Ben çok basit bir soru sordum. PKK olmasa Kürtler ile bir sorunumuz olur muydu? (Zaten yok da varmış gibi gösteriliyor.) PKK ne yapıyor orada, Kürtler'e baskı yapıyor mu, yapıyor. Oradaki halk da PKK'ya yardım ve yataklık yapıyor mı zorla da olsa yapıyor? Ki sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgedeki hemen hemen her evden güvenlik güçlerine ateş açıldığını daha önce de söylemiştim.

Sen her defasında devlet suçlu, devlet pis, devlet kaka. Ama PKK'ya gelince onlar zaten terör örgütü, onları ben suçlayamam. PKK askerini, polisini öldürüyor onlar terör örgütü zaten ben devlete hesap sorarım. PKK doğudaki halkın çoğuna baskı yapıyor onlar terör örgütü zaten devlet suçludur.

Ben sorduğum hiçbir soruya kesin bir cevap alamadım. Demagoji yapmaktan başka bildiğin bir şey yok. Hep kaçamak cevaplar.


Ben demagoji yapmıyorum da siz benim demek istediğimi sanırım anlamıyorsunuz.
PKK olmasa Kürtler ile sorunumuz olur muydu sorusu çok yüzeysel gibi görünse de derin bir soru. Bundan önce PKK nasıl ortaya çıktı neden çıktı, nasıl iki yüz kişilik bir hareket üç binlere dayandı. Binlerce destekçi edindi. Bu halk neden celladına aşık oldu? Bu sorulara bir cevap verirsek PKK olmasaydıya girebiliriz.

PKK'yi nasıl suçlayamayız elbette suçlarız en suçlu PKK'dir. Halkına karşı suç işliyor bunlar sabit. Şöyle bir şey var PKK adım atmıyor biz bölgeden çekilmeyiz diyor. Ki zaten de çekilemezler. Çember içine aldılar. Türk ordusu Kutuzov'un Napolyon'a geçtiği kıyağı PKK'ye geçmiyor. Bu doğrudur yanlıştır tartışılır. Şimdi PKK çekilmem diyor teslim olmam diyor, devlet ben de bölge temizlenene kadar durmam diyor. Halk feryat ediyor, ölülerimizi gömemiyoruz, ekmek yok. Devlet ile PKK arasında sıkışmış bir halk var. Bu halk için tavsiyeniz nedir? Bu halka beklesinler Cizre'de doğdular bundan büyük suç mu var diyorsunuz? Yoksa elinde uzun namlulu olan PKK'liyi elleriyle boğmadılar müstahaktır mı diyorsunuz? Bana şunu söyleyin bu halka ne olacak?