FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Ben demagoji yapmıyorum da siz benim demek istediğimi sanırım anlamıyorsunuz.
PKK olmasa Kürtler ile sorunumuz olur muydu sorusu çok yüzeysel gibi görünse de derin bir soru. Bundan önce PKK nasıl ortaya çıktı neden çıktı, nasıl iki yüz kişilik bir hareket üç binlere dayandı. Binlerce destekçi edindi. Bu halk neden celladına aşık oldu? Bu sorulara bir cevap verirsek PKK olmasaydıya girebiliriz.

PKK'yi nasıl suçlayamayız elbette suçlarız en suçlu PKK'dir. Halkına karşı suç işliyor bunlar sabit. Şöyle bir şey var PKK adım atmıyor biz bölgeden çekilmeyiz diyor. Ki zaten de çekilemezler. Çember içine aldılar. Türk ordusu Kutuzov'un Napolyon'a geçtiği kıyağı PKK'ye geçmiyor. Bu doğrudur yanlıştır tartışılır. Şimdi PKK çekilmem diyor teslim olmam diyor, devlet ben de bölge temizlenene kadar durmam diyor. Halk feryat ediyor, ölülerimizi gömemiyoruz, ekmek yok. Devlet ile PKK arasında sıkışmış bir halk var. Bu halk için tavsiyeniz nedir? Bu halka beklesinler Cizre'de doğdular bundan büyük suç mu var diyorsunuz? Yoksa elinde uzun namlulu olan PKK'liyi elleriyle boğmadılar müstahaktır mı diyorsunuz? Bana şunu söyleyin bu halka ne olacak?


Oradaki halk mağdur. Ben kesinlikle oradaki halk bunu hak ediyor demiyorum.

Farkındaysan ben her defasında günümüz için sorular soruyorum. Şu an PKK diye bir terör örgütünün olmadığınız farzedelim. Kürtlerle aramızda bir sorun olur muydu? Bak çıkış amacı bilmem ne hiçbirine karşı bir şey demiyorum. (PKK'yı kesinlikle haklı da bulmuyorum.) Ama şu an, günümüzde, PKK diye bir örgütün olmadığını farzedelim diyorum.

Ayrıca ben bir sorunun yanında onlarca cümle kurup açıklama yapıyorum. Mesela terörist leşlerini toplayanların bölgeye alınmadığını söyledim, HDP'nin Kürtler için ne istediğini sordum, HDP'nin kime hizmet ettiğini açıkladım. Sorduğum soruların yanında bu açıklamalara da cevapların vardır diye düşünüyorum. Sonuçta senin düşüncelerine muhalif söylemlerde bulunuyorum. Bunlara da cevap verirsen sevinirm. Aksi takdirde söylediklerimi kabul ettiğini düşüneceğim.