isousluer adlı üyeden alıntı

Oradaki halk mağdur. Ben kesinlikle oradaki halk bunu hak ediyor demiyorum.

Farkındaysan ben her defasında günümüz için sorular soruyorum. Şu an PKK diye bir terör örgütünün olmadığınız farzedelim. Kürtlerle aramızda bir sorun olur muydu? Bak çıkış amacı bilmem ne hiçbirine karşı bir şey demiyorum. (PKK'yı kesinlikle haklı da bulmuyorum.) Ama şu an, günümüzde, PKK diye bir örgütün olmadığını farzedelim diyorum.

Ayrıca ben bir sorunun yanında onlarca cümle kurup açıklama yapıyorum. Mesela terörist leşlerini toplayanların bölgeye alınmadığını söyledim, HDP'nin Kürtler için ne istediğini sordum, HDP'nin kime hizmet ettiğini açıkladım. Sorduğum soruların yanında bu açıklamalara da cevapların vardır diye düşünüyorum. Sonuçta senin düşüncelerine muhalif söylemlerde bulunuyorum. Bunlara da cevap verirsen sevinirm. Aksi takdirde söylediklerimi kabul ettiğini düşüneceğim.

HDP'nin kime hizmet ettiğini açıkladınız bunu kale almadım. HDP'nin söylemi dağdaki de bizim canımızdır asker de bizim canımızdır. Bunun için militanların cenazelerini taşımalarını yadırgamıyorum. Kürt halkı da bunu bekliyor HDP'den. Zira dağdakiler de bu topraklarda doğup bu topraklarda yetişen çocuklar, bazısı kandırılmış bazısı nefretle büyümüş, bazısı silahla mücadelenin tek çözüm olduğuna kesin olarak ikna edilmiş. Siz Kürt halkının çoğunluğunun bu çocukların ölmesine mutlu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Siz zannediyor musunuz ki ordaki halk gebersin şerefsizler diyor dağdaki için. Öyle düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz Kürt halkının çok büyük bir bölümü dağdaki ölümlere de üzülüyor. Annelerin isteği çocuklarını dağdan çekmeleri. HDP'nin bölgede böylesine bir destek almasının ana nedeni budur. Dağa alternatif olmaları. Bölgede diyalog ile de bir şeylerin olabileceği umudunu vermeleridir. Kürt halkının bölgede PKK'den başka bir temsilcisi olmaması en fenası.

Kürt halkının meşru zeminde sesini duyurabileceği bir alana ihtiyacı var. Devletin PKK ile diyalogla çözüme gitmesi için bir aracıya ihtiyacı var. Bunlarda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Partinin ismi değişir, siyasi aktörler değişir. Ancak ülkenin beşte biri mutlaka temsil edilmelidir.