HDP'nin kime hizmet ettiğini açıkladınız bunu kale almadım. HDP'nin söylemi dağdaki de bizim canımızdır asker de bizim canımızdır. Bunun için militanların cenazelerini taşımalarını yadırgamıyorum. Kürt halkı da bunu bekliyor HDP'den. Zira dağdakiler de bu topraklarda doğup bu topraklarda yetişen çocuklar, bazısı kandırılmış bazısı nefretle büyümüş, bazısı silahla mücadelenin tek çözüm olduğuna kesin olarak ikna edilmiş. Siz Kürt halkının çoğunluğunun bu çocukların ölmesine mutlu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Siz zannediyor musunuz ki ordaki halk gebersin şerefsizler diyor dağdaki için. Öyle düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz Kürt halkının çok büyük bir bölümü dağdaki ölümlere de üzülüyor. Annelerin isteği çocuklarını dağdan çekmeleri. HDP'nin bölgede böylesine bir destek almasının ana nedeni budur. Dağa alternatif olmaları. Bölgede diyalog ile de bir şeylerin olabileceği umudunu vermeleridir. Kürt halkının bölgede PKK'den başka bir temsilcisi olmaması en fenası.
Kürt halkının meşru zeminde sesini duyurabileceği bir alana ihtiyacı var. Devletin PKK ile diyalogla çözüme gitmesi için bir aracıya ihtiyacı var. Bunlarda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Partinin ismi değişir, siyasi aktörler değişir. Ancak ülkenin beşte biri mutlaka temsil edilmelidir.
Kürt halkının meşru zeminde sesini duyurabileceği bir alana ihtiyacı var. Devletin PKK ile diyalogla çözüme gitmesi için bir aracıya ihtiyacı var. Bunlarda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Partinin ismi değişir, siyasi aktörler değişir. Ancak ülkenin beşte biri mutlaka temsil edilmelidir.
Ya hocam madem HDP bu kadar iyi bu kadar milleti seviyor dağdakiler nasıl bizim canımız der ya dağdaki PKK dır özür diliyorum şerefsizdir nasıl canları oluyor ya akla mantığa uygun konuşun. Valla hocam kürt halkı devletine sahip çıkarsa milletine sahip çıkarsa PKK da avucunu yalar HDP de al bak HDP nin dağdaki canı benim polisime ne yapmış yeter be yeter..! Bu kadar kör olmayın özerklik miş dil miş sen çok beklersin HDP PKK ÇOOOOK..!
http://www.sarizeybekhaber.com.tr/gundem/cizre-de-polise-saldiri-1-i-agir-4-polis-yarali-h5215.html