isousluer adlı üyeden alıntı

Orada sokağa çıkma yasağını devlet kafasına göre mi verdi? Her evden polise roket atılan, silah sıkılan bir bölge. Orada halk zor durumdaysa bunun sebebi de PKK. PKK aradan çekilmiş olsa bizim Kürtlerle ne sorunumuz olacak? PKK diye bir terör örgütü olmadığını farzedelim Kürtler aşağılanacak mı? Hor mu görülecek? Ayrıca vekillerin bölgeye neden sokulmadığını da izah ettim. Adamlar terörist leşlerini toplamaya gidiyor. Askerin ve polisin çatışma halinde olduğunu bir bölgeye bu adamları sokmamak normal. Ayrıca HDP şu konumda Kürtler'in partisidir de diyemeyiz. PKK'ya terör örgütü diyemeyip her defasında PKK'yı korumayı görev edinmiş bir parti Kürtler'in partisi midir yoksa PKK'nın mı?

O kadar boş laflar ediyorsun ki nerdeyse her konuya yazdığın yorumları okudum.Cizre'de her evden polise roket atılıyor öyle mi? Sormazlar mı doğu halkının tamamı kolluk kuvvetleri istemiyorsa hala nasıl orda varlık gösteriyorlar? Benim çocukluğum Doğuda geçti,en güzel yıllarımı,dostluklarımı o zamanlar yaşadım.Polisin,askerin,jandarmanın baskıları,ezmeleri,ötekileştirmeleri hatta daha kötü şeylere tanık olduk ve duyduk ama burda söylemeyi etik bulmuyorum.

Doğuda hala insanlar ilkel şartlarda yaşıyor,eğitim-sağlık hizmetleri minimum seviye.Ayrıca hala Türk ırkı Kürtlere ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor.Siz onların yaşadığı şartlarda yaşasaydınız sizde bu devlete düşman olurdunuz.Önce dönüp kendinizi yargılayın,hatalarınızın farkına varın.Ablasına tecavüz edilen,babası-annesi gözleri önünde öldürülen,yakınlarının faili meçhul cinayetlerde kaybolmasına tanıklık eden ya da Diyarbakır cezaevinde devlet terörüne maruz kalanların haklarını kim savundu? PKK bu ortamdan yararlanıp,büyüdü.

Dış güçler istediği kadar yardım etsin,halk desteği olmasaydı ve devlet bu ortamın temelini oluşturmasaydı terör örgütü barınamazdı.

HDP konusuna gelirsek,T.C. askerinide onlardan alıp görevlilere teslim eden partiydi.Ayrıca Doğu'da PKK'yla HDP arasında bağlantı olduğunu inkar eden yok zaten.Dağda ölen gerilla'da bu topraklarda yaşamış ve belki ailesi var.Bu durumda HDP'nin gerillanın cesedini alıp teslim etmesi insani görevidir.

Dediğim gibi ordaki bölge halkının PKK desteği sorgulanmalıdır.

Ancak yanlış anlaşılmasın,ben bu ülkede hiçbir zaman terör örgütlerinin barınmasını meşru görmedim,görmem.Devlet haklarını yasal yollardan almasının sağlam temellerini atarsa,zaten PKK gibi terör örgütlerinin işlevleri azalacaktır.