Öncelikle fabrika mevzusu asgari ücretler tabi ki az, örneğimi desteklediğim için vermedim sadece aklıma geldi örneklendirdim. Hemen o şekilde fişlemeniz yanlış.
Ailelere çocuk sayısı kadar yardım yapılır, okul masrafları karşılanır vs. vs. gider bunların çözümleri ve istediklerim.
Şu an dediklerinde doğrusu katılıyorum, hak yiyenin hakkı çıkar bir gün zaten. Sen alnının terini boşa dökme. Emin ol, fiziki güç kullanmak fiziken yorulmak zihinsel açıdan yorulmaktansa tercih edilir. Okumak zihinsel olarak yorar bir o kadar da güçlendirir.
Yine pkk'y geldi konu,
Orada ki okullara eğitime gelen öğretmenler yok mu var? Onlarda öğrenciler gibi zor şartlarda öğretim veriyorlar? Dağa çıkmıyorlar ama. Geleceği yetiştirmeye çalışıyorlar. Çocuklardada aynı azim olsa ne dağa çıkarlar, ne şu an ki doğu bu şekilde olurdu
Ailelere çocuk sayısı kadar yardım yapılır, okul masrafları karşılanır vs. vs. gider bunların çözümleri ve istediklerim.
Şu an dediklerinde doğrusu katılıyorum, hak yiyenin hakkı çıkar bir gün zaten. Sen alnının terini boşa dökme. Emin ol, fiziki güç kullanmak fiziken yorulmak zihinsel açıdan yorulmaktansa tercih edilir. Okumak zihinsel olarak yorar bir o kadar da güçlendirir.
Yine pkk'y geldi konu,
Orada ki okullara eğitime gelen öğretmenler yok mu var? Onlarda öğrenciler gibi zor şartlarda öğretim veriyorlar? Dağa çıkmıyorlar ama. Geleceği yetiştirmeye çalışıyorlar. Çocuklardada aynı azim olsa ne dağa çıkarlar, ne şu an ki doğu bu şekilde olurdu
Bizde onu anlatmaya çalışıyoruz. Fakat silahlı mücadeleye inanan insanlar nasıl vazgeçirilir, ne yapılması gerekli. Ne gibi önlemler alınabilir. Sen okulda eğitiyorsun öğretiyorsun, matematik fen edebiyat, sonra çocuk bakıyor isşizlik, haksızlık, soygun, talan, yağma. Zenginler ferrariler de hergün hırsızlık yolsuzluk haberleri, kendi maden ocağında yaşam odası bile yok. E öbür taraftan militan geliyor diyor marksizim şöyle eşitlik böyle kalkınma böyle insanca yaşama. Alıyor dağa götürüyor. Bunları tartışıyoruz. Bu ülkede sosyal devlet kurulsun diyoruz inanın kimse dağa çıkmayacaktır. hrkes bu ülkede barış içinde yaşayacaktır. Unutmayın bu ülkede taksim de gösteri yapan işçilerin üzerine ateş açıldı bu da birçok insanın silahlı mücadeleye olan inancını güçlendirdi. Dağa çıkmalar arttı.