1- Bilindiği üzere Blackberry cihazları kapatma tuşu üzerinden kapatma işlemi cihazlara tam bir reset atmamızı sağlamıyor. İşletim sistemini resetlemek için bataryayı söküp takmayı bilir birçok kullanıcı. Fakat bunun yanında "alt + sol shift + delete" tuşlarına aynı anda basıldığında da aynı şekilde resetleme işlemini sağlamaktadır. Bu bilgi sayesinde cihazlarınızın bataryasını sürekli söküp takmanıza gerek yoktur.

2- BlackBerry cihazlar bazen çok yavaşlamaktadır. Bunun için bir kaç günde bir cihazınızın "alt + L+G + L+G" tuşlarına basarak açılan ekranda günlüğü sil seçeneğine tıklayıp gümlüğü silme işlemi ardından cihazınızı resetlemeniz, cihazınızın hızlanmasını sağlayacaktır. Bunun yanında tarayıcı geçmişinide sık sık temizlemeniz cihazınızın hızlanmasını sağlayacaktır.

3- Cihazlarınıza tema yüklerken coğu zaman problemler yaşarız. Sürümlerimize uygun olsa bile temalarda hatalar alabiliyoruz. Bunu yaşamamak için tema yüklemesi yapmadan önce cihaz dilini ingilizceye çevirmek ve yükleme tamamlanınca tekrar türkçeye çevirmek en bilindik çözümdür.

Sizde bildiklerinizi yazabilirsiniz :)