Aslında sorunun cevabı mesajın içinde saklı. Açıkçası internetten para kazanma olayı hele de geçimini sağlayabilecek düzeyde kazanma olayı maalesef çok zor. Türkiye'deki web yöneticilerin sadece %10'u falan geçimini sağlayabilecek kadar para kazanabiliyordur diye düşünüyorum. Onlar da bu işe benim esas işime ayırdığım mesaiden fazlasını ayırıyorlardır eminim. Yani internetten para kazanmak gerçek hayatta herhangi bir işten para kazanmakla eşdeğer zorlukta önce bunu idrak etmek lazım. Neyse konu dağılmasın, o %10'u çıkalım kalan %90'lık kesimden hadi bir %10 da aylık olarak akmasa da damlıyor seviyesinde para kazanıyor olsun. Kalan %80'lik kısım maalesef ancak domain parasını karşılayabilecek parayı kazanıyor hatta onu bile kazanamıyor.

Bunun pek çok sebebi var. Birincisi Türkçe sitelerden adsense tıklama başı gelirlerinin yabancı sitelere oranla ciddi anlamda az olması, ikincisi dışarıdan sponsor bulmanın zorluğu, üçüncüsü Türkçe'nin dünyada nispeten az sayıda ülkede konuşulan bir dil olması...Bu faktörler böyle artırılabilir.

Özetle, internetten para kazanmak yerine bu işi hobi olarak yapmanı öneririm çok ciddi bir projen yoksa. Ben de hobi olarak yapıyorum açıkçası işten arta kalan zamanlarda. Bakın mesela pazar akşamı almışım dizüstü bilgisayarı burada yorum yazıyorum. Bu olsa olsa bir hobidir, para kazanmak için yapsam şimdiye 10 kere kapatmıştım sitemi.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.