Söylediklerinizde haklısınız.. Ama Google 2.5 senedir emeğin karşılıpını sağlamayınca, heves ve şevk de kalmıyor ve olay gittikçe amatörleşiyor. Sitemizin süper olduğunu söyleyemeyiz ama, bizim üstümüzdeki siteler daha beter, daha itici, içi daha boş.....

SEO dünyasında, iyi, özgün, kontrollü vs. olmak yalan galiba.. Adsense koyunca şahlanıyorlar mesela... Google birkaç kuruşunu sitesahibine verip, Adwords reklamlarına tıklatmak için getiriyo abuk subuk siteleri en tepeye.

İyi, özgün, doğal vb. olmak boş galiba...

Bakın ilköğretim eğitim sektöründe lider, reklamsız, sadce üyelikle kazanan iki firmaya.
Vitamin Eğitim veya Morpa :

Binlerce indexleri var, süper hitleri var, MORPA günlük 10K tekil ziyaretçi alıyor hemde yaz aylarında. AMA Google da konuyla ilgili anahtar kelmelerde aratın neredeyse yoklar. Sadece MARKA ANAHTAR kelimeleriyle (morpa vitamin vb. ) gelebiliyorlar. (Google mecbur kalıyor marka kelimelerden getirmeye.)
Adamların müşterileri herkezden fazla, ama doğrudan müşteri, doğrudan adresle geliyor bu müşteriler. İçerikleri herkezden fazla, ancak SADECE marka kelimelerde google sıralamasına girebiliyorlar. KALİTEYSE, ZİYARETÇİ SAYISI İSE, ÖZGÜNLÜKSE, PROFESYONELLİKSE google ın bunları tepeye koyması lazım. Ama Adsenseleri yok... Herşeyleri var ama Google'a hayırları yok kısaca. Sitelerini de öyle goggle, hacklink, backlink, özgün, süzgün, keyword analiz vb. tekniklerle değil, doğrudan, sanal dünya dışında, öğretmenlerden, dershanelerden, fiziki pazarlamadan sağlıyorlar.,

Google kazandırmayan siteler marka dışında anahtar kelimelerde hiç bi şey olmuyoooo. Başka kanallardan çöpleniyorlar, googla da ihtiyaçları yok o kadar.

Google tam bir düzmece, en fazla kendine yarar sağlayacak site ve tasarımları tutuyor. Gerisi boş.

Son olarak kontrollü organik hack hitler, Adsense falan deneyeceğiz. Tutarsa yazıcam burdan.