Bu dünyaya bir kere gelceksin ve ortalama 60 sene ömrün var. Ya bu kapitalist sistemin uşağı olacaksın hangi ülkede yaşayacağın farketmez yada özgürlüğüne bakıp ne istiyorsan onu yapacaksın.

Öldüğünde ne kadar iyi şeyler yapsanda en fazla 5 gün hatırlanacaksın bunları unutma.

Zaten yaşının bir kısmını geride bıraktın kalan şu az ömründe ne yapmak istiyorsan onu yap. Evli olmasam ve çocuğum olmasa şuanda %90 parayı pulu herşeyi bir kenara bırakıp 1 tane sırt çantası ile bol yeşillikli (peru gibi) bir ülkeye gidip spiritüel yaşama adardım kendimi.

Doğayla, hayvanla iç içe, insandan uzak kendi ektiğimi yiyen ve tekrardan eken bir insan olurdum.

Paranın hiç işlevi olmayan bir hayat için herşeyimi verirdim o kadar diyorum.

Bazen sokakta evsiz sırtında sırt çantası dünyayı gezen hiç bir şey umrunda olmayan insanları görürürz.

Güleriz hani lan adama bak öyle hayat mı olur hahaha falan deriz.

Son model porsche mizin içinden yazık dur şu fakir para vereyim falan deriz.

Ama aslında tamamen yanılgıya düşeriz. Adamın özgür olduğunu kendimizin ise paranın ve kapitalist düzenin sadece bir uşağı olduğunu unuturuz.

Adam sapına kadar özgürken biz her sabah 9 da uyanan 'daha çok para daha çok para bakayım datingden bu gün posdan ne kadar geliyor, dur şurda reklamdan ne oluyor, hemen mail atayım daha çok üye gelsin, wasp mobilden bugün kaç kişiye çaktım acaba yaşasın para' diye tüm ömrümüzü çürütürüz.

İşin özü sana tavsiyem; özgür ol ve özgürlüğün tadını çıkar.

Saygılar.