Kişisel blog ile para kazanılmaz dersem yalan olur. Tanıdığım bazı blog yazarları aylık 2.000 TL kadar gelir elde ediyorlar. Fakat bu geliri AdSense değil sponsor link ve tanıtım yazılarıyla elde ediyorlar. Fakat şöyle de bir şey var bu kişilerin siteleri artık +5 Yılı geride bırakmış. Ben bir ara özenle oturdum uğraştım ve kişisel blogumu Google'da 1. sıraya çıkarttım. Fakat baktım ki kişisel blog hobiden öteye gitmiyor. Daha sonra sektörel alanda birkaç projeye giriştim. Projeden kastım yine blog olaydan uzaklaşmadım yani. Sonuç olarak sektörel olarak giriştiğim blog yalnızca 4-5 ay gibi bir sürede kişisel blogumun hem gelirini hem de hitini 3'e 5'e ve 10'a katladı.
Demem o ki para kazanmak istiyorsan sektörel alanlarla uğraş. Genel blog hazırlama demiyorum fakat bunu da yapacaksan gerçekten kaliteli ve ziyaretçinin aradığını veren içerikler yaz. Ne çok uzun ne çok kısa insanlar aradıklarını bulsun yeter. İnternetten para kazanmak artık eskisi kadar kolay değil, sayısız rakibin olduğunu unutma. Bol şans!
Demem o ki para kazanmak istiyorsan sektörel alanlarla uğraş. Genel blog hazırlama demiyorum fakat bunu da yapacaksan gerçekten kaliteli ve ziyaretçinin aradığını veren içerikler yaz. Ne çok uzun ne çok kısa insanlar aradıklarını bulsun yeter. İnternetten para kazanmak artık eskisi kadar kolay değil, sayısız rakibin olduğunu unutma. Bol şans!
Teşekkür ederim. :) Tavsiyelerinizi dikkate alacağım