lostyazilim
tr.link

Cyrptolocker Virüsünün Şifrelediği Dosyalar

18 Mesajlar 2.455 Okunma
lstbozum
tr.link

HKirsan HKirsan Girişimci Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 263
  • Beğeniler 29 / 54
  • Ticaret 32, (%100)
Arkadaşlar bilgisayarıma bu virüs bulaştı ve dosyaları , resimleri şifreledi şimdi de 500- 1000 USD istiyor . Vermezsem böyle kalacak galiba . Fidye virüsü yani .

Bu şifreleri açmanın bir yolu yokmudur örneğin txt belgesini açıyorum japonca mı çince mi garip şeyler çıkıyor . Resimler açılmıyor videolar açılmıyor .

wmaraci
reklam

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
bu virusun kitlediği dosyaları açmanın bir yolu bir çok kişi bu konuda aynı sıkıntıyı çekti şükür bana bişey olmadı zaten direk bütün dosyaları bir şeyden önce yedeğe alıyorum genelde bunun çözümü yok elinizde kuantum bilgisayarda olmadığına göre virusu silin büyük ihtimalle gizleniyordur pcnize temiz bi format atın, artık o dosyaları geri getiremezsiniz , adamların size o parayı verdikten sonra vereceği malum

• Üyelik 24.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 263
  • Beğeniler 29 / 54
  • Ticaret 32, (%100)

darkthepro adlı üyeden alıntı

bu virusun kitlediği dosyaları açmanın bir yolu bir çok kişi bu konuda aynı sıkıntıyı çekti şükür bana bişey olmadı zaten direk bütün dosyaları bir şeyden önce yedeğe alıyorum genelde bunun çözümü yok elinizde kuantum bilgisayarda olmadığına göre virusu silin büyük ihtimalle gizleniyordur pcnize temiz bi format atın, artık o dosyaları geri getiremezsiniz , adamların size o parayı verdikten sonra vereceği malum

Formata gerek yok hocam , dosyalar geri gelmiyor ama virüsü temizlemedim MalwareBytes ile . Yeni txt belgesi oluşturdum yeniden başlattım etki etmedi .

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)

HKırşan adlı üyeden alıntı

Formata gerek yok hocam , dosyalar geri gelmiyor ama virüsü temizlemedim MalwareBytes ile . Yeni txt belgesi oluşturdum yeniden başlattım etki etmedi .

kaliteli bir virus programıyla taranırsa iyi eğer saklanmışsa yine aynısı olacak formatın nedeni bu isterseniz virusu temizleyin nasıl kaptınız orası muamma yine aynısı olmaması için bunlar , yedekleme alsaydınız bu problem yaşanmazdı , yinede bu virusten kaçmanın yolu yok resimlerinize elveda

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 263
  • Beğeniler 29 / 54
  • Ticaret 32, (%100)

darkthepro adlı üyeden alıntı

kaliteli bir virus programıyla taranırsa iyi eğer saklanmışsa yine aynısı olacak formatın nedeni bu isterseniz virusu temizleyin nasıl kaptınız orası muamma yine aynısı olmaması için bunlar , yedekleme alsaydınız bu problem yaşanmazdı , yinede bu virusten kaçmanın yolu yok resimlerinize elveda

Sağlık olsun ama bu virüsten kaçmanın yolu var , dosyaları geri getirmenin de yolu vardı ancak şimdi o hizmet kapanmış . Dün bi exe indirmiştim ondan dolayı oldu . Yoksa olmazdı . MalwareBytes çok kaliteli bir virüs programıdır .

Kendimde test ettim yeni dosyalara etki etmedi güvenli modda Startup dosyalarını sildim .

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşınızın maili'ne de turkcell'den mail mi geldi. Bizim tüm müşterilerde aynı sorun var. Antivirüs (Kaspersky) kurun taratın muhtemelen düzelecektir.

• Üyelik 24.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 263
  • Beğeniler 29 / 54
  • Ticaret 32, (%100)

Muhsin ASLAN adlı üyeden alıntı

Arkadaşınızın maili'ne de turkcell'den mail mi geldi. Bizim tüm müşterilerde aynı sorun var. Antivirüs (Kaspersky) kurun taratın muhtemelen düzelecektir.

Mail değil .exe den oldu sanırım .

Smyrna35 Smyrna35 Web Programming Telefon Onaysız
  • Üyelik 27.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 118 / 183
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Eğer virüsün varolan en yeni sürümü bulaştıysa çözümü oldukça zordur.
Eğer sistem geri yükleme noktanızı silmeyen versiyonuysa söyleyin çözümü anlatayım.

• Üyelik 24.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 263
  • Beğeniler 29 / 54
  • Ticaret 32, (%100)

Smyrna35 adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Eğer virüsün varolan en yeni sürümü bulaştıysa çözümü oldukça zordur.
Eğer sistem geri yükleme noktanızı silmeyen versiyonuysa söyleyin çözümü anlatayım.

Silen versiyonu ancak şuan için bir sıkıntı yok yeni klasör oluşturup denedim şifrelemedi .

Versiyon 3.0

Bu arada pm attım hocam .

OguzEREN OguzEREN MustafaKemalAtatürk Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Computer Engineering
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 216
  • Beğeniler 54 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
HKırşan Sistemi geri almayı denediniz mi benim de tanıdığıma bulaşmıştı araştırdığımda sistemi geri alarak dosyalarını kurtardıklarını söylüyorlardı doğru mu bilmiyorum denemedim.

A good friend would give you the shirt off his back.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al