LikeSend adlı üyeden alıntı

Benim ki cidden yetersizlikten olmadı. Kodlama bilgim yok, sermayem yok, ama bir planım vardı. O da tek başına para etmedi işte. Bir de kimle konuşsam umudumu kırdı o dönem. Yatırımcı bulabilirmiyim diye soruşturdum iş bilenlere danıştım, onlar da hiç bi bok bilmeden böyle bu projem var diye yatırım alamazsın, önce ortaya bir şey çıkaracaksın ki yatırım yapsınlar dedi.

Şu an da iyi kazanıyorum fakat öyle ses getirecek işler değil, 50 lirayla giriştiğim işten ev geçindirecek seviyeye 3 ay gibi kısa bir sürede ulaştım. Çocuğuma bez alamayacak durumdayken 3 ay gece gündüz çalışıp sabrederek hayallerimde kazanmayacağım paralar kazanmaya başladım. Bence başarılı oldum.

Twitter için pek umursamıyorum çünkü yapsamda o seviyeye ulaşmazdı ama periscope kesinlikle benim hayalimdi ben yapmalıydım. Hatta yapacağım şey çok daha iyisi olacaktı.


Hocam yetersizlik diye birşey yok zaten bu adamlar bu projeleri gerçekleştirmeden önce yatırımcı buluyorlar. Sen zannediyormusun Jawed Karim youtube'u ilk kurarken tüm ihtiyaçları karşılayabilecek mükemmel sunuculara yetecek parası olduğuna ? :)

Projede asıl olan fikirdir. Kodlama bilgin yada Paran değil. Fikri bulursun, yatırımcı seni finanse eder, paranlada kodlamasını yaptırırsın. Yine bir devden örnek verelim Steve Jobs :)