Merhabalar arkadaşlar bu makalemde anlatmaya çalışacağım şey çok basit.Arada ki farkı siz seçebilirsiniz ben biraz da kendi gözümden anlatmaya çalışacağım.Aslında konunun tamamen amacı iPhone ve Android | Windows ve Linux hakkında.Şuan iPhone'un fiyatı Yaklaşık 1600 TL ve İşletim sistemi geliştirebilir değil ve açık kaynak değil.Android Telefonların fiyatı ise 300-1000 TL Arası değişmekte.Farklı özellikteler fakat birbirinden zenginler.iPhone da ise siz sürekli bir standart altında tutulursunuz.Ama Android açık kaynak olduğu için uyumlu olan her telefona yüklenebilir ve geliştirilebilir.
Gelelim Linux ve Windows'a.Windows'ta grafikleri yüksek özellikleri olan oyunlar oynayabilir harika programlar çalıştırabilirsiniz.Linux de ise birkaç değişim işleminden sonra hem bunları yapabilir hem de Windows işletim sistemine para ödemek zorunda kalmaz hem de işletim sistemini kendinize göre istediğiniz gibi de şekillendirebilirsiniz.
Benim tavsiyem bilgisayar üzerinde Linux işletim sistemi Telefon üzerin de ise Androidtir.Makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim.(Şuan kullandığım işletim sistemi Win7 Çaktırmayın :D )
Yazar: Orkun ÇAKILKAYA
Kategori: Open Source
Web Adresim: www.xtraphp.com