Merhaba arkadaşlar;
Bu konuyla alakalı olarak ben de biraz içimi dökmek istiyorum. Aklıma binlerce proje geliyor ama hep klasik şeyler. Yok şarkı sözleri, yok nerenin plakası, yok nerenin alan kodu, yok burçlar vs. vs. vs. aklınıza gelebilecek binlerce içerik. Sonra diyorum ki bunların hepsine yetecek bütçem yok blogger'a yöneleyim. Sonra açıyorum bir blog, örneğin: sarkisozleri.blogspot.com sonra ona içerik girerken hop aklıma geliyor nerenin plakası. Sonra açıyorum nereninplakasi.blogspot.com buna içerik girmeye başlarken bir önceki çöp oluyor. Sonra bunu doldururken hop aklıma başka bir tane daha geliyor ona geçiyorum falan derken bir önceki bloglar çöp haline geliyor.

Belli bir zaman sonra bir bakmışsın ki elinde yüzlerce blog var ve bomboş. Yalan olmasın 20'den fazla Google hesabım, 2.000'e yakın bu şekilde açıp beklettiğim blog var. Ki bunların her birine içerik girmeye ömrüm yetmez.

Şunu belirtmek isterim lakin;
Ben diğer arkadaşlar gibi tek bir siteye, konuya yönel falan diyemem ama günümüzde en doğrusu bu olmalı ki çoğu kişi bu şekilde başlıyor. Günümüzde bile kişisel blog kavramı değişti. Bundan 5-6 sene önce kişisel blog denince akla, "Bugün 5 ocak" şeklinde başlık açılırdı, o gün yaşadıklarını yazarlardı. Sonrasında okuduğu kitaptan anladıklarını yazarlardı, ona keza izlediği filmi yorumlardı vesaire. Şimdi ne oldu. Hemen bir kişisel blog açılıyor ve oluşturulan ilk 3 kategoriyi sana söyleyeyim. 1- Kendi Kalemimden 2- WordPress 3- Webmaster ve bunun gibi tonlarca kategori açılıp, birbirinden farklı kaynaklardaki yazıları toplayıp özgünleştirme çabalarıyla içerik giriliyor. İşte bunun adı kişisel blog değil. Ya da sadece bir konu üzerine açılmış bir blog değil.

Gerçekten kişisel blog arıyorsanız eğer; barisunver.com girin ve bir görün derim.
Birbirinden farklı kaynaklar olmadan sadece kendi yorumunu yazan bir bloga örnek ise beyn.org, beyazitkolemen.com
Bunlar sadece benim takip ettiklerime örnek. Sizlerin de vardır bu şekilde örnek gösterebileceği bloglar. Ancak böyle olunursa amaca ulaşılır düşüncesindeyim.

Ek Olarak;
Kendimize bir blog açtığımızda, tasarımda değişiklikler yapmak için, birbirinden farklı fonksiyonlar ekleyebilmek için bilgi sahibi olmadığımızdan dolayı ve bu işi bilenlere ücreti karşılığında yapmaya çekindiğimizden dolayı soğuyoruz bazı projelerimizden. Yukarıda örneklerini verdiğim gereksiz site projelerinin haricinde inan bana çok ses getirebilecek projelerim var lakin benim öncelikli aradığım şey zaman. Yaklaşık 1 senedir her ay düzenli olarak para harcadığım, her eklentisine kuruşu kuruşuna para ödediğim bir projem var ve halen sürmekte. Bakalım ne zaman piyasada olacak.

Biraz uzun oldu lakin okuduysanız teşekkür ederim. Yeri gelmişken içimi dökmek istedim.
Saygılarımla.