SocialBakers’in raporlarının açıklandığını duyduktan sonra hadi bir göz atayım dedim. Sonuçları biraz inceledim. Facebook raporlarında o kadar yüksek rakama rağmen hiç şaşırmadım. Gün gibi ortada.
SocialBakers bir hizmet daha sunmuş ve en popüler yerler kadın-erkek oranlaması gibi değerleri de bizlerle paylaşmış. Aynı zamanda son 6 aydaki üye değişimini bir grafiğe dökmüş.
Fahiş derecede bir artışı gözlemleniyor. Aslında bu rapordan şunun düşülmesi bana uygun ama: Çoğu apaçi’nin en az iki hesabı olduğunu ve ‘eski hesabımın şifresini biri almış. Bu yeni hesabım’ deyip dondurulmadan terk edilen hesaplar.Gerçi bu rapor alınırken herhangi bir güncelleme kriteri var mıydı bilmiyorum ama tahminim yukarıdaki saydıklarım dahildir.
Türkiye’de ki en popüler 5 mekan:
Taksim Meydanı en popüler yerler arasında. Bu arada Fenerbahçe fark atmış :) TOP5 te Ankara’dan bir mekanın olması açıkçası beni şaşırttı.
Erkekler Baskın durumda
Erkekler açık ara farkla önde görünüyor. Erkeklerin fazla olması kategorisinde Türkiye birinci konumda. Türkiyeyi 50% oranla Meksika ve 48% oranla İngiltere takip ediyor.
İngiltere raporuna da bir göz attım. Artış gerçekten çok fazla. Sanırım bu durum tüm dünyada böyle. Kısaca Facebook istilası olarak değerlendirdim bu durumu :)
Markada birinci Avea
Facebook’ta ki kullanıma göre Türkiye’nin markaları da sıralamaya katılmış durumda. Lider olarak 1678318 kullanıcısı ile Avea karşımıza çıkmakta. Daha sonra ise son zamanlarda kampanyaları ile atak yapan diğer bir operatör olan Turkcell’i 1287893 kullanıcısı ile görmekteyiz. Listenin geri kalanı şöyle: Nike Footbal/Türkiye 1027240, ***** 867120, Ülker 833642.
Medya devi olarak da İzlesene.com 1915310 kullanıcısıyla 1. seçilmiş seçilmiş.
Raporu tüm ayrıntıları ile burada bulabilirsiniz. [Sayfa İngilizce]
Kendi blogumda yayınladığım yazı