Herkesin dediği tüm siteler bir birinin aynısı cümlesini düşündüm ve çok farlı bir proje buldum. OpenGL bir grafik kütüphanesi. Directx gibi bir kütüphane olmasına karşın nvidia'nın openglye destek verdiğini ve driverler kurulurken nvidianın kurulduğunu gördüm. OpenGLde bir araştırma yaptım. Photoshop, oyun motoru yazılabilir. Hemen şu düşünceye kapılmayın. Photoshopu kos koca firma yapıyor biz mi yapacağız. Zaten bu düşünce yüzünden yapamıyoruz. Bir araya çıkar değilde emek karşılığı için gelsek zaten çok sağlam projeler çıkar ortaya. Neyse konumuza dönelim. OpenGL işletim sisteminden bağımsızdır. Java, PERL, C, C++, C#... gibi bir çok dil ile kullanılabilir. O kadar gelişmiş bir kütüphanedir ki kendi oyununuzu bile yazabiliyorsunuz. Ben bu projemi gruplarda paylaştığımda birisi aynen şu yorumu yazdı
OpenGL ile bir küp çizdin mi yeğenim ?
Projem şu. Elimde OpenGLTurkiye.com domaini var. Wiki.openglturkiye.com açıp opengl ingilizce dökümanlarını türkçeye çevirerek paylaşmak. Sonrasında yazılım ile uğraşan arkadaşlarla beraber bir oyun motoru yazmak. Zaten sonrası çorap söküğü gibi gelir :D Lütfen şu yorumlarla gelmeyin.
Bu iş yüz yüze görüşmeden olmaz.
Olur. Yapacağımız iş çeviri. Oyun motoru projemiz için aklımda bomba fikirler var. Tabikide bunu zamanı gelince açıklarım. Ücret konusunda gelince forumdan kazandığımız ücreti aramızda paylaştıracağım.