yusufakgunn adlı üyeden alıntı

Analiz yapıyorum. Günlük hitimin aylık toplam hitimin alexamın ne kadar düştüğünün web sitesine ne tür seo çalışmaları yaptığımın hepsi tarihli olarak elimde analizli bir şekilde bulunmakta. Arama motorunun umrunda değilse web siteleri nerden hit kazanıyor.


İnternet kullanıcılarının yüzde doksanlık bir kısmı, eğlenmek, rahatlamak veya zaman öldürmek istiyor. Geri kalan kısım ise aradığı birşeyin cevabını bulmak, ödevini yapmak vb. durumlar için kullanıyor. İnsanlar gün içerisinde bir ton şeyle uğraşıyor zaten bu yüzden telefonu eline aldıklarına veya bilgisayara oturduklarnda didaktik veya sıkıcı şeyler görmek yerine kendini rahatlatacak şeyler görmek istiyor. Kısacası insanlar eğlenmek istiyor. Kafa dağıtmak istiyor.

Film izlersin eğlenirsin, maç izlersin eğlenirsin, ****o izlersin rahatlarsın, periscope yayını yaparsın eğlenirsin, facebooka girersin kendi derdini unutrsun, instangram'a girersin milletin ne yaptığını merak edersin, sana sayısız örnek söyleyebilirim. Dediğim gibi insanlar kendi dertlerini unutup eğlenmek, mutlu olmak istiyorlar. Geçici bir mutluluk olsa bile istiyor.

Senin burda kendine sorman gereken soru; siten yüzde doksanı bu tarz şeyleri isteyen bir kitlenin hangi ihtiyacını karşılıyor ?