Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), FATİH projesi kapsamında dağıtılacak tablet bilgisayarlara dayanıklılık testi yaptırdı.
Ayrıca bilgisayarların hasar görme ihtimali de göz önünde bulundurularak her okula yüzde 3 oranında fazla tablet gönderilmesi kararlaştırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığının Şubat ayında pilot uygulamasını başlatacağı FATİH Projesi, 17 ilde ve 52 okulda start alıyor.
MEB yetkilileri, proje için seçilen 17 ilin, bakanlığın daha önce de bazı projelerde pilot uygulamalar yaptığı iller olduğunu belirtirken, her bölgeden okulun seçildiğini bildirdi.
Pilot iller, projenin koordinatörü TÜBİTAK Başkanlığındaki heyet tarafından değerlendirildi. Projenin pilotlaması yapıldıktan sonra yine bu illerde heyet incelemelerde bulunacak ve projenin etkilerini araştıracak.
MEB yetkilileri, çok sayıda tablet dağıtılmasından dolayı bunların zarar görebileceğine ilişkin endişelerin dile getirildiğini belirterek, kırılması, hasar görmesi gibi her soruna ilişkin çözümlerin pilot uygulamada görüleceğini ifade ettiler.
Proje için yurt dışındaki tüm örneklerin incelendiğini vurgulayan bakanlık yetkilileri, tabletin Türkiye'de üretimiyle ilgili açık mektup olduğunu, bu mektubun, TÜBİTAK ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından imzalanarak, bütün dünya firmalarına gönderildiğini ve herkesin Türkiye'de üretim yapmaya çağrıldığını kaydettiler.