lostyazilim
tr.link

Tablet bilgisayarlara dayanıklılık testi

5 Mesajlar 1.263 Okunma
acebozum
tr.link

netronservis netronservis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilişim ve Webtasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 1, (%100)
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), FATİH projesi kapsamında dağıtılacak tablet bilgisayarlara dayanıklılık testi yaptırdı.

Ayrıca bilgisayarların hasar görme ihtimali de göz önünde bulundurularak her okula yüzde 3 oranında fazla tablet gönderilmesi kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının Şubat ayında pilot uygulamasını başlatacağı FATİH Projesi, 17 ilde ve 52 okulda start alıyor.

MEB yetkilileri, proje için seçilen 17 ilin, bakanlığın daha önce de bazı projelerde pilot uygulamalar yaptığı iller olduğunu belirtirken, her bölgeden okulun seçildiğini bildirdi.

Pilot iller, projenin koordinatörü TÜBİTAK Başkanlığındaki heyet tarafından değerlendirildi. Projenin pilotlaması yapıldıktan sonra yine bu illerde heyet incelemelerde bulunacak ve projenin etkilerini araştıracak.

MEB yetkilileri, çok sayıda tablet dağıtılmasından dolayı bunların zarar görebileceğine ilişkin endişelerin dile getirildiğini belirterek, kırılması, hasar görmesi gibi her soruna ilişkin çözümlerin pilot uygulamada görüleceğini ifade ettiler.

Proje için yurt dışındaki tüm örneklerin incelendiğini vurgulayan bakanlık yetkilileri, tabletin Türkiye'de üretimiyle ilgili açık mektup olduğunu, bu mektubun, TÜBİTAK ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından imzalanarak, bütün dünya firmalarına gönderildiğini ve herkesin Türkiye'de üretim yapmaya çağrıldığını kaydettiler.

wmaraci
reklam

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Daha tabletin ne olduğunu nasıl kullanıldığını ne için kullanılacağını zararları yararları nedir öğretmeden bilen bilmeyen çocukların ellerine tutuşturacaklar maksat eğitime katkı değil seçime yatırım.

Ek olarak: Daha Bilgisayar sınıflarındaki bilgisayarları bile yenileyemeyen devlet, tablet mi dağıtıyor??
TheKorsans

kişi bu mesajı beğendi.

netronservis netronservis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilişim ve Webtasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 1, (%100)

shateiel adlı üyeden alıntı

Daha tabletin ne olduğunu nasıl kullanıldığını ne için kullanılacağını zararları yararları nedir öğretmeden bilen bilmeyen çocukların ellerine tutuşturacaklar maksat eğitime katkı değil seçime yatırım.

Düşüncenize saygı duyuyorum ama eğitim alanına bir şekilde teknolojik imkanların sokulması gerekmektedir.Herseyi politikaya dayamasak aslında cok iyi olur.Secime yatırıma ihtiyacları oldugunu dusunmuyorum.Zaten milletimiz secimini yapmıstır.

guncelmistik guncelmistik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 199
  • Beğeniler 44 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
Bizim okula vericekler, Pazartesi incelememi yapar yazarım -Nasıl olsa eve götüreceğim tableti, 4 yıl sonra da garantisiyle benim.- . Ama anlamadığım neden Samsung Galaxy Tab ve General Mobile E-Tab şeklinde 2 tercih sunmaları. Galaxy Tab Android 3.0 kullanıyor ve 1gb ram. E-Tab ise 512mb ram ve Android 2.3.4.

wmaraci
wmaraci

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

netronservis adlı üyeden alıntı

Düşüncenize saygı duyuyorum ama eğitim alanına bir şekilde teknolojik imkanların sokulması gerekmektedir.Herseyi politikaya dayamasak aslında cok iyi olur.Secime yatırıma ihtiyacları oldugunu dusunmuyorum.Zaten milletimiz secimini yapmıstır.
Görmemişe çevirecekler çocukları daha bilgisayarı öğretemeden tablete geçiriyorlar ilköğretimde word exel öğretmeye çalışırlardı bilgisayar dersinde tabi 10 dersen 1inde ders olurdu diğerlerinde oyun oynanırdır. Tabletlerde öyle olacak. Tarihi nasıl başından anlatıyorlarsa. Teknolojiyi de (yani öğrencinin kullanacağı teknolojiyide) baştan anlatmaları gerek daha windowsu linuxu wordu exeli öğrenemeyen öğrenciye (ki bende okulda öğrenemedim word hadi neysede exelden zerren anlamam) direk androidli tableti tutuşturuyorlar eline. Teknolojik imkanlar tabiki sunulması gerek ama o tabletle o çocuk ne yapacak?
Ben üniversite öğrencisiyim biyoloji okuyorum ve hala güneş ışığı kullanan mikroskoplarla ders görüyorum. Dünya da ilk yapılan elektron mikroskobundan 1 tane var okulumuzda ve öyle her isteyen kullanamıyor girip çıkamıyor oraya okadar pahalı ki. E nerde hani teknoloji 4 sene sonra işe başlayacak öğrenciye mi teknoloji lazımdır. Daha ilköğretimdeki çocuğa mı? Eksikleri tamamlamadan yeni yeni işler açıyorlar milletin başına. Sakın yanlış anlama tabletleri üniversitelilere dağıtsınlar demiyorum. Ama nasıl oyuncakların üzerinde yaş sınırlaması varsa böyle bir makine içinde aynı yaş sınırı olmalıdır bence. 1 sınıftaki çocuğa hesap makinası vermek gibi bir şeydir bu. Yani şimdi dağıttıkları öğrenciler açıp ders notu tutacak değil onunla. Oyun oynayacaklar. Daha ben kullanmasını bilmiyorum be tableti :) Yani saygı duymana gerçekten çok sevindim ama benim düşüncem bu hükümetin yaptığı her iyiliğin altında çıkar vardır. Yani iyilik değil çıkarcılık yapıyordur. Ama şöylede bir gerçek vardır başka biriside yapsa yine onaylamazdım bunu çünkü böyle bir şey yapmak ne öğrenci için ne de öğrenim için uygun değildir.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al