Yenilenen Natro Hosting Panelile birlikte artık Plesk Panel kullanımı sağlanmaktadır. Bu yazımda Plesk panel ile Wordpress kurulumunu anlatacağım. İşlemlereCloud Panel'den başlıyoruz. Bağlan butonu ile hostunuzun Plesk Panel'e geçişini yapınız.



Plesk Panele geçiş sağladığınızda Wordpress menüsüne tıklayınız.



"Kur" menüsü ile devam etmeliyiz.



Burada önemli bir detay bulunmaktadır. Eğer "Kur" butonuna tıklarsanız Wordpress www.siteadiniz.com/wordpress şeklinde alt bir klasöre kurulacaktır.Ancak bu sağlıklı değildir. Yanında bulunan açılır menüye tıklayarak "Kur(Özel)" e tıklayarak devam ediniz.



Daha sonra kurulum için lisans sözleşmesini kabul ederek ilerleyiniz veWordpress sitemiz ile ilgili belirleyeceğimiz "kullanıcı adı" ve "şifre" kısmı www.siteadiniz.com/wp-admin bağlantısından erişeceğimiz kontrol panelinde giriş için gerekli olacaktır. Ayrıca alt kısımda da dikkat edeceğiniz gibi httpdocs://www.siteadiniz.com/wordpress_5 kısmını silmelisiniz. Bunun amacı dosyalarınızı ana dizine kurmaktır.



Alt kısımda kırmızı ile belirtmiş olduğum kısımları doldurabilirsiniz."Yöneticinin e-postası" kısmı otomatik gelmediyse mail adresinizi yazabilirsiniz. Arayüz Dili ile "Türkçe" seçimi sağlamalısınız.Tesis adı veveritabanı bilgilerinde herhangi bir değişiklik sağlamamanız önemlidi. "Kur" butonu ile devam edebilirsiniz.



Bu işlemler sonucunda kurulumunuz tamamlanmış olacaktır. Siteniz için yönetim paneline http://www.siteadiniz.com/wp-admin kısmından erişim sağlayabilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle..

Kaynak: Hosting Blog - Natro