Bu konuda dünya hala çok geride. Çok daha büyük bütçelere çok daha büyük araştırmalara ihtiyaç var. Ha ne ihtiyaç var diyebilirsiniz fakat onu da kendiniz söylüyorsunuz araştırma geliştirmeler sayesinde günlük hayatta da işimize yarayacak teknolojilerin gelişmesine vesile oluyor bu işler. Her şeyi bir tarafa bırakın ben dünya dışında neler olup bittiğini öğrenmek isterim
Kainatın büyüklüğüne baktığımızda Mars ile aramızda ki mesafe bir hiç, dolayısıyla buna bile ulaşamıyorsak sağlıklı bilgi alamıyorsak bas bayağı çok gerideyiz demektir.
2025 ya da 2050 de bile bu gezegenlere ulaşabileceğimize insan gideceğine ben de ihtimal vermiyorum, anca sağlıklı veri alabilmemizi sağlayacak araçlar gönderilebilir orada ne olup bittiği hakkında daha somut bilgi sahibi olabiliriz.
Sandığınız kadar büyük paralar harcanmıyor bu olaylara
Nasanın yıllık bütçesi ne kadar mesela ? 2015 için 18 milyar dolar
ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) 2015 yılı bütçesi 496 milyar dolar oldu.
Türkiye bile tek başına Nasa'yı finanse edebilecek kadar güçlü konumda. Bu kadar az bütçeyle sonsuz bilinmezlik hakkında anca bu kadar veri toplanabiliyor işte. Tüm dünya Nasa'nın eline bakıyor . Halbuki büyük bir fon oluşturulsa bu bütçeler savunma bütçelerini yakalayabilse 5 yılda 100 yıllık yol katederdik.