Sabah, Akşam ve Habertük gazeteleri, dün ve önceki gün "Beytüşşebap’ta teröristlerin görüntülenme anı" adlı bir haber yayınladı. Ancak, haberdeki görüntülerin, Arma 2 adlı bir savaş simülasyon oyundan olduğu ortaya çıktı.

Gazetelerin, İhlas Haber Ajansı’na dayandırarak yayınladıkları haberde, ‘‘Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki teröristlerin öldürülme anı görüntülerine İHA ulaştı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, teröristler tarafından 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı’na bağlı Ayvalık Jandarma Tabur Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Kaymakamlık binasına düzenlenen saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda 34 terörist öldürüldü’’ denildi. Video kaydından belirli bir noktadan hedeflenen noktalarda yer alan kişilerin art arda vurulduğu görülüyor.



Birçok genç, oynadıkları bilgisayar ya da konsol oyununda başarılı geçtikleri bölümleri kaydedip, video paylaşım sitelerinde yayınlıyor. Habertürk ve Sabah’ın yayınladığı bu video da bir genç tarafından yaynlanmış. Genç, videosunun bu şekilde kullanıldığını farkedince YouTube’dan kaldırmış. Ancak haberlerden sonra video yayılmaya devam etti. Görüntünün bir kopyası, 13 Eylül’de ‘PKK’lıların öldürülme anı’ diye bir başka kullanıcı tarafından paylaşıldı. Videonun sahibi olan kişi de bu paylaşımın altına şunları yazdı:



Beytüşşebap’taki çatışmalar ise geçtiğimiz hafta yaşanmıştı. Oyun oynayanlar, bilgisayar oyunu olduğunu şu noktalardan anlaşıldığını belirtti:

“Kırmızı artı nişangâhı arma 2 oyunundan. (ifrit mrap’in hmg* atışı), kırmızı artı nişangâhına zoom yapılmış, sol üst, sağ üst, sağ alt ve sol alttaki oyun yazılarının gözükmemesi amaçlanmış, vurulduğu iddia edilen teröristlerin hareketleri yapay zekâ ürünü, video kalitesi düşük tutularak videonun gerçek olduğu izlenimi verilmiş ve videoda ses yok. Arka planda gelen telsiz sesleri de bundan 7-8 yıl önce hepimizin telefonlarında bulunan "Polis Telsizi" isimli kayıt :)