Arkadaşlar kalıcı bağlantı ayarları, WordPress’in SEO anlamında en başlarda yapılması gereken işlemlerdir.Örnek olarak, “Seni Seviyorum Tuğbam” isminde bir makale yazdım, lakin benim linkim siteadresim.com/?p=905 şeklinde gözüktü.Arkadaşlar sizce birisine bu linki gösterseniz içeriğin “Seni Seviyorum Tuğbam” olduğunu anlar mı ? Hiç sanmıyorum…İşte Google’de bu olaya yabancı kalır.Bu yüzden kalıcı bağlantı ayarları ile biz bu linki siteadresim.com/seni-seviyorum-tugbam.html olarak ayarlıyacağız ki Google Amcamız konumuzu daha detaylı indexlesin, hafızaya alsın…
Peki Mert, biz bu kalıcı bağlantı ayarlarını nasıl yaparız?
Arkadaşlar aslında çok basit,
[*]ilk öncelikle WordPress Admin Panelimize giriş yapalım.
[*]Daha sonra sol taraftaki menümüzden Ayarlar sekmesine gelelim ve Kalıcı Bağlantılar linkine tıklayalım.
[*]Gelen penceremizde “Özel Yapı” seçeneğini işaretliyelim ve yanındaki kutucuğa aşağıdaki kodumuzu yazalım:
/%postname%.html
(Yazınızın sonunda .html gözükmesin isterseniz .html yazısını çıkartabilirsiniz.Ama ben kalması taraftarıyım.)
[*]Son olarak ise “Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklayarak, işlemimizi sonlandıralım.
Arkadaşlar bu arada, eğer link yapınızın siteadresim.com/kategorim/konuadi.html olarak gözükmesini istersenizde:
/%category%/%postname%.html
Kodunu kullanarak bunu yapabilirsiniz…
Kodunu kullanarak bunu yapabilirsiniz…
Mert, tamam da hata aldım ?
Panik yok arkadaşlar, FTP’nize girin ve .htaccess dosyanıza CHMOD yani yazılabilirlik izni olarak 777 verin, tekrar deneyin.Ortada sorun falan kalmayacaktır.Bu işlemi bitirdikten sonra CHMOD'u tekrar 644 yapın ki güvenlik açığı vermeyin.Eğer başka bir sorun olursa (ki sanmıyorum) makale altından ya da buradan yorum atarsanız cevaplarım :)
CHMOD nedir, nasıl değiştirilir bilmiyorsanız tıklayınız.
Aaah, ah birde videolu anlatım olacaktı ki…
Buyrun arkadaşlar.Sadece işlemi basit bir şekilde anlattım:
[M]http://vimeo.com/35831654[/M]
Umarım yeni ya da bilmeyen arkadaşlarımızın işine yarar :)
Yorumlarınızı bekliyorum.