Golsime
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Takılıyo
-
-
Ad Soyad
G** A**
-
-
-
Ticaret
26, (%96)
Selam arkadaşlar, ben android oyun/uygulama sitesi açmayı düşünüyorum ama mybb forummu yoksa wordpress blogmu kurmalıyım karar veremedim. blog yönetim açısından kolay ama forumlarda daha bir sosyallik olduğu için daha çok kazanç getireceğini düşünüyorum fakat burdada seo sorunu ortaya çıkıyor. blog siteleri bana sanki seo konusunda forumlardan daha kolay yani daha çok ilk sıralarda çıkıyormuş gibi geliyor...
siz ne düşünüyorsunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Kendime güveniyorum bu forum tutar diyorsan aç, diyemiyorsan bulaşma bence. :)
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
Blog, tercihi bence en doğru olan seçim olacaktır. Forum artık eskisi gibi pek tutulan bir şey değil. Bilinen kaliteli webmaster, google ve paylaşım forumları hariç isim yaptıkları için ön plandadırlar.
BKD
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Forum tamamen bir topluluk kurabilmekle ilgili. Android ile ilgili araştırma yapan kişiler bir topluluk oluşturmaya meyilli değil. Atıyorum, subway surfers hileli apk indir yazıyorlar ve karşılarına çıkan siteye girip, apkyi indirip siteden ayrılıyorlar. Şuraya üye olayım da bir daha işim düşünce buraya yine girerim ya da bu sitenin ortamı güzel ben de katılayım kendimi geliştireyim gibi bir kaygıları yok. Bu yüzden kesinlikle blog diyorum. Tabii takipçi sayısı arttıktan sonra alt dizine veya subdomaine bir forum da kurabilirsiniz. Başarılı olmuş forumların hepsi birer topluluk oluşturduğu için başarılı olmuştur. Eğer android konusunda bir topluluk oluşturabileceğinize inanıyorsanız forum açın.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
kardeşim odak noktan paylaşım üzerindeyse blog açmanı öneririm. ama tartışma ve öneri gibi konuların uzayacağı veya yazılım üzerine bilgileriniz var ise destek amaçlı açmanız hem bir ilk olabilir ve ticari bir pazar kurabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Forum ile blog aslında çok farklı kulvarlar. Karşılaştırılması bile bana garip gelmiştir hep. Ama tecrübeyle sabit; forum açman çok çok çok fazla emek harcayarak bir yere gelebilmen demek, blog açman ise daha az emek harcayarak bir yere gelebilmen demek. Çünkü bir foruma sabit üye kitlesi oluşturmak, bir bloga sabit takipçi kitlesi oluşturmaktan daha zordur.
Route666
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Seo
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam, blogun getirisi düşük diyorsun. Peki forumun getirisi neresinde onu anlayamadım? Ben şahsen google aramalarında çok nadir (webmaster forumları hariç) üst sıralarda karşıma çıkan forum sitesi görmedim, bu tabi ki aradığın konuya göre değişir ama nadirdir. Seninde dediğin gibi forumların seo olayı çok karışık. İlk etapta blog olarak başla daha sonra alt sayfa olarak yada subdomain olarak forum olayına girişirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Önce blog aç derim sonra subdomain olarak forum açarsın.
///!!!\\\