Apple bir anlaşmayı bozması nedeniyle Los Angeles'ta bulunan bir kuruluşa 4.2 milyon dolar para cezası ödemeye mahkum edildi.


Geçen hafta Los Angeles'ta bulunan bir kuruluş olan Los Angeles Unified School District, Los Angeles'ta bulunan bütün öğrenci ve öğretmenlerin iPad'e sahip olması için teknoloji devi Apple ile bir anlaşma yapmıştı. Anlaşmaya göre Apple, belirlenen tarihe kadar bütün öğrencilere ve öğretmenlere iPad ulaştırmadığı takdirde bu kuruluşa 4.2 milyon dolar ödeyecekti.

Bugün yapılan açıklamaya göre Apple iPad dağıtım işlemini gerçekleştiremediğinden dolayı para cezasına mahkum edildi. Para cezasını kuruluş yönetimine ödeyecek olan Apple, para cezasına çarptırılmış tek marka değil. Lenovo da aynı kuruluş tarafından yanlış/hatalı yazılım yüklenmesi gerekçesiyle para cezasına çarptırılmıştı. Sonradan mahkeme, bu kararda bulunan para cezasını kuruluşun öğrenciler için satın aldığı laptopların borcunun ödenmemesi olarak değiştirdi. Kuruluş Lenovo'dan tam 2.2 milyon dolarlık laptop alımı gerçekleştirmişti.



Kuruluş tarafından öğrenciler adına yapılan alışverişler, tam anlamıyla Los Angeles'a kar olarak dönmüş. Apple ve Lenovo gibi iki büyük teknoloji devinin böyle bir olaya karışması oldukça garip.

Kaynak