Hocam imzamdaki site kendi sitem. Normal webmaster hakkinda gercekten iyi bir bilgi birikimim mevcut. Fakat ben herşeyi öğrenmek istiyorum seo, php, pazarlama v.b gibi konularda oldukca başarıli olmak istiyorum fakat nasil bir yol izlemeleyim ilk önce nelerden başlayacağımı bilemiyorum.
İmzandaki site neticede bir tema + içerikten ibaret değil mi? İkisine sahip herkes zaten o siteyi açar.
Benim bahsettiğim eğer bu işlerde başarı istiyorsan ihtiyacın kadarını öğrenerek ilerle.
Site açman lazımsa Wordpress kurulumunu öğrenirsin. SEO ayarlamalarını yapman gerekirse SEO öğrenirsin. Tanıtıma geçtiğinde Marketing öğrenmeye başlarsın. İleride ben Wordpress değil de benzersiz bir şey yapmak istiyorum dersen bahsettiğin dilleri öğrenirsin. Ben herşeyi ya da hepsini öğrenmek istiyorum diye bir metod yok.
Şu an ihtiyacın olan en önemli şey ne ise onu öğrenmeye başla.
Bir konuda başarılı olmak için, özellikle internet ortamında rakip analizi yapman sana kestirme yoldan gitmeni sağlar. Bugün Ahrefs gibi ücretli ya da ücretsiz bir sürü rakip analiz aracı var. Senin kelimende ilk sayfadaki sitelerin neler yaptığına bakarak onları yakalayabilirsin. Belki daha iyisini de yaparsın ama böyle ben hepsini bilmek istiyorum dediğin tarzda üç gün sonra sıkılmaktan başka bir şey geçmez eline.