Öyle bir eğitim sistemimiz var ki sene 2005 OKS sınavı var o zamana kadar test çözmemiş biri sınavdan çoktan seçmeli(test) sorularıyla ilk defa karşılaşıyor. Her neyse battı balık yan gider sınava girdik. Aldığım puan çok komiktir. O puanla hiçbir liseye giremiyorum akıllara zarar. Babam sağolsun derler ya o biçim girdik bir liseye.
Kaydımızı yaptırdık. Elbiselerimi aldım, takım elbise giyeceğiz ya havam bir ayrı liseye başladım büyüdüm kafalarındayım. Okulun ilk günü, kendimi terk edilmiş kedi yavrusu gibi hissediyorum, utangaç,çaresiz,troll. Dersler başlar günler geçer sınav zamanları yaklaşır. İlk sınav matematik. Matematik sınavına girip kağıdı aldığım gibi 2 dakika içerisinde hocaya tekrar verdim. Kağıtta adım ve soyadım numaram yazıyordu. Sınavdan çıktığım gibi eve gittim ve anneme dedim ki "Ben okulu bırakacağım." :D Tabi dinlemediler beni. Ben istemeye istemeye gittim okula, iteleye kakalaya 4 yılda bitirdim. Sonrası mı ? Üniversite sınavı YGS ! Deme, yapma,etme... Asıl serüven şimdi başlıyor.
Üniversite sınavına 2011 yılından beri girerdim sonuç hep başarısız ta ki 2014'e kadar. Ne tecrübeler edindim, okumaktan başka hiç birşey insanı mutlu etmiyor. Bu süre zarfında onlarca websitesi yaptım paralar kazandım ama nafile mutlu değilim. İçimde hep okuma isteği büyüdü çığ oldu. İpi koparıp hazırlandım üniversite sınavına, ilk tercihlerim olmadı, daha sonra ek yerleştirme ile yıllardır içinde olduğum sektörün x üniversitesinin Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümüne yerleştim. Şuan nasıl mı hissediyorum. Bomba! Atom bombası bildiğin. Okumak, daha çok okumak ve daha çok. Gittiğim yere kadar gitmeyi düşünüyorum. Şuan bölümümde birinciyim ve turizm ile ilgiliği topluluğun başkanıyım şuan açılan kapıların haddi hesabı yok. Görüyorsun,duyuyorsun ve ona göre adımlar izliyorsun. Başarıyorsun işte insanın doyum noktası BAŞARIDIR.
Şimdi bu kadar uzun niye yazdım anlamıyorum ama içimi bayağı döktüm. Yıllarca aktif olarak bacasız sanayide çalıştım. Ama işin teorisini öğrendikten sonra kendi kendime dedim ki ben senelerce ne yaptım ? Çok yıprandım çok kafayı yedim ama şuanda buradayım. Oku kardeşim,yaz kardeşim, düşün kardeşim düşün.Senden fazla büyük olmama rağmen senin yaşında olmak için nelerimi vermezdim ki.