Siz doğru buluyor musunuz bunu? Telif hakkı yüzünden DMC şikayet alan siteleri arama sonuçlarından gizlemesini.
Çünkü google bir arama motoru. Dünyanın en pislik sitesi bile engelleyemez. Engellerse kendi çıkarlarına göre hareket ediyor olur.
Stelere ve içeriklere ceza verecek olan tek yetki hükümetlerdedir. Hangi ülkede yayın yapiyorsa o ülkenin hükümeti gerekli cezayı verir.
Uyuşturucu sitesi olabilir, film sitesi olabilir, ****o warez herşey olabilir.
Google'un Youtube politikasını değiştirmesi, dizi film ve müziklerde DMC yuzunden arama sonuçlarında gizlemesi.
Ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Arama motoru arama motorudur yani böyle şeylere karışması yaptığı işin haddini aşıyor olması değil midir?
Yarın bir gün bundan sonra ****o olmayacak deme hakkı da var. Yada warez içerik.
Google'a acilen bir rakip gelmesinin zamanı geldi. Bu kadar herşeyi tek elinde tutan bir sistem ileride facia demek.
16. senesinde ben ne istersem o olur mantığına geliyor.
Temennim ileriki 5 sene içerisinde Yandex'in yada herhangi bir arama motorunun en azından google'nin yarısı kadar rabet görmesidir.
Arama motoru sadece işini yapmalı bana göre, telif hakkını ilgili firmalar mahkemelerle site sahibi arasında çözmeli.