Her kürt pkklı değildir diye diye avutulduk, çünkü onlar da bu toprakların evlatlarıydı. Ama bir baktık ki öyle olmuyor. Bu görüşü benimseyenlerin kimisi dağa çıkıyor, kimisi onlara yerel hizmetlerde bulunuyorlardı. Kürt olup yine bu vatana saygı duyanlar, bu vatanı sevenler memleketlerini bırakıp Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerine yerleşiyorlardı.
Türk-kürt kardeş dediler buna inandık. Vatanımızı onlar da bizim kadar seviyor dedik. Ama günümüzde bakıyorum, durum çoğu zaman bunu göstermiyor. Ben kardeşlik masalına inanmıyorum. Tartışmaya girdiğimizde, konuyu dedelerimize getirir oldular. Çanakkale savaşında, Kurtuluş savaşında dedelerimiz beraber aynı cephede savaştılar dediler ama savaşların tarihlerini sorduğumuzda, ıııım, ooommm çekip sustular. Bu her iki zaferde de şehadete erenlerin bütün istatistikleri resmi kaynaklarda mevcuttur. Görüşüme karşı çıkan herkes internetten bakabilir.
Türk-kürt kardeş dediler buna inandık. Vatanımızı onlar da bizim kadar seviyor dedik. Ama günümüzde bakıyorum, durum çoğu zaman bunu göstermiyor. Ben kardeşlik masalına inanmıyorum. Tartışmaya girdiğimizde, konuyu dedelerimize getirir oldular. Çanakkale savaşında, Kurtuluş savaşında dedelerimiz beraber aynı cephede savaştılar dediler ama savaşların tarihlerini sorduğumuzda, ıııım, ooommm çekip sustular. Bu her iki zaferde de şehadete erenlerin bütün istatistikleri resmi kaynaklarda mevcuttur. Görüşüme karşı çıkan herkes internetten bakabilir.
Bu görüşlerinizde hata var yanlış düşünüyorsunuz.
Uzun süredir gördüğüm bir olayı size anlatayım. Ben doğuda yaşıyorum. Burada devletini seven, hayatları boyunca ne siyaset ne de pkk ile uğraşan gençler batıya üniversite okumaya gittiklerinde sırf kürt oldukları için ırkçılığa maruz kalıyorlar. Bu da onları bir süre sonra Pkk ya hdp ye kaydırıyor. Her kürt pkk lı ya da hdp değildir. Siz medyada gördüklerinizle ya da askerliği Şırnak ta Hakkari de yapan askerlerin dediklerine bakarak tüm doğuyu yargılıyorsunuz. Bugün doğudan batıya gidip orada okul okuyan gençler sırf kürt oldukları için ön yargıyla muamele görmeselerdi. Pkk bugün kendine adam kazandıramazdı. Bende şahsen bu ülkenin insanlarının kardeş olduğuna inanmıyorum. Çünkü bugün doğudan batıya giden insanlar orada sırf kürt oldukları için pkk lı bölücü gözüyle bakılıyor ama batıdan doğuya giden bir adam için bir ön yargı ya da kötü bir muamele yoktur. Sadece gelişmemiş bir toplumun cahilliğinden dolayı çeşitli örf ve adetlerde farklılıklardan kaynaklanan sorunlar vardır. Ülkemizi biraraya getirecek tek şey kardeşlik olduğuna inanıyorum. Siyasetçiler bu ülkeye bir halt yapamaz bence. Yaparsa biz yani halk yapar. Tek çare kardeşlik bence.