Hocam görüşünüz yanlış bence. Bana kalırsa kurunun yanında yaşta hayli hayli yanıyor. "Kürt halkını sırf kürt dedikleri, ırkçılık yapıldığı için pkk ya kaydırıyor" demişsiniz. Kürt halkının tarih boyunca türk milletine bir faydası olmamıştır. Faydasından ziyade birçok zararı dokunmuştur. Peki neden diyeceksiniz ? Çanakkale de 72. ve 77. alay birlikleri vardı. Bu birlikler kürt ve araplardan oluşmaktaydı. Hatta asker alımlarıda genelde adana bölgesinden yapılmıştır. Bu birlikler önünde türk kardeşleri öldürülerek geçerken tek kurşun sıkmadan saklanan birliklerdir. Hadi tarihimizi geçtim. Gelelim günümüze... Devlet doğudaki KÜRT vatandaşlarımızdan senelerdir vergileri,faturaları almıyor. Kaçak yapılanma almış başını gidiyor... Bunları ödeyen hep batıdaki kardeşlerimizdir. Batıdaki kardeşlerimiz bunların pisliğini çekmek zorunda mı ? Bence kardeşlik burada bitiyor... Üstteki arkadaşımızın dediği bir söze gerçekten çok hak verdim "Kürt olup yine bu vatana saygı duyanlar, bu vatanı sevenler memleketlerini bırakıp Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerine yerleşiyorlardı."
Tarih dediğiniz 80-90 yıllık bir dönem Kürtler Mezopotamya denilen topraklarda yüzyıllardır varlar zaten. Ne hikmetse osmanlı çöktü Türkiye kuruldu o zaman Kürtlerle sorunlar başladı. Ben yaşadığım toprakları bırakıp bir yere neden gideyim ki eğer böyle yaparsam.yarın Türkiye savaşa girdiği zaman bu kez Türkiye yi bırakıp avrupaya kaçarım. Bugün doğu bu haldeyse bazı yöneticilerin işine geldiği için, başıboş bırakılmış. Siz doğuyu Diyarbakır dan ibaret sandığınız için kaçak su elektriği herkes kullanıyor zannediyorsunuz. Ben Şanlıurfa da yaşıyorum ve kaçak elektrik oranı sandığınız gibi yüksek değil aksine çok az. Medya ile yönlendirilen bir ülke olduğumuz için doğuyu televizyon dan biliyorsunuz genelde. Suruç'ta patlama olduğu zman ben Şanlıurfa merkezde idim. Ve sadece birkaç olay olmuştu. Gene yine patlama oldu ama olay yine olmadı. Ama siz atv ya da doğan grubuna ait bir televizyonu açtığınızda sanki taş üstüne taş kalmamış gibi görüyorsunuz.