Tarih dediğiniz 80-90 yıllık bir dönem Kürtler Mezopotamya denilen topraklarda yüzyıllardır varlar zaten. Ne hikmetse osmanlı çöktü Türkiye kuruldu o zaman Kürtlerle sorunlar başladı. Ben yaşadığım toprakları bırakıp bir yere neden gideyim ki eğer böyle yaparsam.yarın Türkiye savaşa girdiği zaman bu kez Türkiye yi bırakıp avrupaya kaçarım. Bugün doğu bu haldeyse bazı yöneticilerin işine geldiği için, başıboş bırakılmış. Siz doğuyu Diyarbakır dan ibaret sandığınız için kaçak su elektriği herkes kullanıyor zannediyorsunuz. Ben Şanlıurfa da yaşıyorum ve kaçak elektrik oranı sandığınız gibi yüksek değil aksine çok az. Medya ile yönlendirilen bir ülke olduğumuz için doğuyu televizyon dan biliyorsunuz genelde. Suruç'ta patlama olduğu zman ben Şanlıurfa merkezde idim. Ve sadece birkaç olay olmuştu. Gene yine patlama oldu ama olay yine olmadı. Ama siz atv ya da doğan grubuna ait bir televizyonu açtığınızda sanki taş üstüne taş kalmamış gibi görüyorsunuz.
Yüzyıllardır bu adamlar bi devlet kuramamışlarsa eğer kendi ırklarından utanmaları lazım. yahu sen o kadar sene kal burada üzerine devlet kurulsun niceleride yıkılsın halen bi halt beceremesin bu millet! Sencede haklı değil miyim ? Kürt milletinin TEMSİLCİLERİ yüzyıllardır hep ermenilerin,ingilizlerin uşaklığını yapmıştır, zaten bu milletin adını kötüye çıkaranda budur ve halende yapmaktadır. Medya 'dan bahsettiğin yerde haklısın a olan birşeyi medya b olarak gösteriyor. Fakat her medyanın böyle olmadığını ve gerçeklerin saklı kalmadığınıda elbet bir gün öğrenildiğinide unutmamak gerekir. Suruçta patlama olduğunda birkaç olay oldu demişsiniz. Kaç tane polisimiz ve askerimiz o patlamadan sonra şehit oldu,hedef alındı. Sakaryalı bir polisimizde kör kurşuna kurban gitti. Siz bu olayları "Sadece birkaç olay" diyerekmi tasvir ediyorsunuz ? Ayrıca bu kaçak yapılanmanın %64 ü doğuda yapılmaktadır. Batıda yapılmıyor denmez tabiki yapılıyor fakat bu oran doğuya göre daha az. Sen sadece diyarbakırı baz alarak konuşmuşsun. Ağrı,bingöl,bitlis,şırnak,hakkari,tunceli,siirt doğuda değil mi ? Bu illerdeki kaçak oranı son verilere göre %39 dan aşağı inmiyor,araştırabilirsin. Mesela bilecik doğudaki birçok ilden fakir bir ilimizdir. Bu ilde kaçak yapılanma doğuya göre kat ve kat daha az. Bu konuştuklarımda sakın kişisel bir niyet algılamayın.