Yüzyıllardır bu adamlar bi devlet kuramamışlarsa eğer kendi ırklarından utanmaları lazım. yahu sen o kadar sene kal burada üzerine devlet kurulsun niceleride yıkılsın halen bi halt beceremesin bu millet! Sencede haklı değil miyim ? Kürt milletinin TEMSİLCİLERİ yüzyıllardır hep ermenilerin,ingilizlerin uşaklığını yapmıştır, zaten bu milletin adını kötüye çıkaranda budur ve halende yapmaktadır. Medya 'dan bahsettiğin yerde haklısın a olan birşeyi medya b olarak gösteriyor. Fakat her medyanın böyle olmadığını ve gerçeklerin saklı kalmadığınıda elbet bir gün öğrenildiğinide unutmamak gerekir. Suruçta patlama olduğunda birkaç olay oldu demişsiniz. Kaç tane polisimiz ve askerimiz o patlamadan sonra şehit oldu,hedef alındı. Sakaryalı bir polisimizde kör kurşuna kurban gitti. Siz bu olayları "Sadece birkaç olay" diyerekmi tasvir ediyorsunuz ? Ayrıca bu kaçak yapılanmanın %64 ü doğuda yapılmaktadır. Batıda yapılmıyor denmez tabiki yapılıyor fakat bu oran doğuya göre daha az. Sen sadece diyarbakırı baz alarak konuşmuşsun. Ağrı,bingöl,bitlis,şırnak,hakkari,tunceli,siirt doğuda değil mi ? Bu illerdeki kaçak oranı son verilere göre %39 dan aşağı inmiyor,araştırabilirsin. Mesela bilecik doğudaki birçok ilden fakir bir ilimizdir. Bu ilde kaçak yapılanma doğuya göre kat ve kat daha az. Bu konuştuklarımda sakın kişisel bir niyet algılamayın.
Ben Kürt olmama rağmen PKK yı yada HDP yi temsilci olarak görmüyorum. Doğuda birçok insan bu şekilde düşünüyor. Fakat nedense medyaya yansıtılan bunun tersi. Sizinde dediğiniz gibi PKK ve HDP batının uşaklığını yapıyor. Olan dağa çıkan gençlere oluyor. Osmanlı Devletinde yıllarca hem Kürtler hem Ermeniler hem Türkler kardeşçe yaşayabildi. Osmanlı yıkıldı ve Türkiye kurulduktan sonra Kürtlerle olan sorunlar başladı. Peki sizce Türkiye den önce Osmanlı zamanın hiçbir sorun yokken neden Türkiye kurulduktan sonra Kürt sorunları başlamış olabilir. Batı güçleri çok iyi biliyorlar bu topraklarda ki insanları ırkçılık yaparak böleceklerini ondan Türkiye kurulduktan günümüze kadar hep Türk-Kürt ırkçılığı halka aşılandı. Bugün batıya giden bir Kürt ırkçılıkla hayatının en aşamasında karşılaşabiliyor. Bunu ben değil mevsimlik işçi olarak gidenler, üniversite öğrencileri, ticaret yapanlar da söylüyor. Ben olan olayların önemsiz olaylar olduğunu söylemiyorum. Sadece medya da görülen şeylerin gerçekleri yansıtmadığını söylüyorum.
""Haberi izliyorum haber de diyor ki işte Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde olaylar dinmiyor sokaklar polis asker dolmuş deniliyor ama bende orada oturuyorum. Yolu tutan birkaç polis dışında ilçe sessiz herhangi bir olay yok. "" İşte bu şekilde medya insanlara nefret ırkçılık söylemini aşıladı durdu yıllarca. Şimdi oturduğum ilçede kaçak kullanım oranının %15 geçmediğini çok rahat söyleyebilirim. Ayrıca bu kaçak kullananlarda fakirler değil ha hep zengin kısım doymasını bilmeyen kısım. Diğer insanlar kaçak kullanmıyorlar çünkü kul hakkı olduğunu söylüyorlar. Ama istatistikler ne hikmetse bu oranı %50-60 dan aşağı göstermiyor.
Bu adamlar devlet kuramadılar diyorsunuz da bahsettiğin topraklar dünyanın en önemli petrol kaynakları bilgin olsun. Bugün Türkiye bile o topraklarda kendi petrolünü çıkaramıyor iken batının çıkarlarına uymayan bir devlet kurmak hiç kolay değil.