exp1239 adlı üyeden alıntı

hocam yine alexa önemli değil geyiğine döndü bu :mad: kolay manipüle ediliyormuş .s ben görmedim sadece toolbar yükle, widget ekle başka nasıl manipüle edeceksin ? alexa = sitenin değeri


Alexa Amazon'un bir internet ölçüm sistemi. İntenette bir referans ya da kural koyucu değil. Saçma sapan bir ölçüm yöntemi olmasa her forumda Alexa grupları kurulmazdı. 1,5 haftada geçenler birine sattığım site 8K Alexa değeri gördü. Noldu şimdi site çok mu değer kazandı? İçerik kopya, ziyaretçi neredeyse yok ama Alexa 8K.
Google'ın sıralamayı etkileyen bir sitede baktığı 200 tane ölçüm metriği var. Hiçbirinde de Alexa değeri ibaresi geçmez. Türkiye'de sahip çıkıldığı kadar Amazon kendi aracına bu kadar sahip çıkmıyor.
Sitenin değeri ziyaretçi üzerinden ölçülür. Gelen ziyaretçiye bakarsın, bir de o ziyaretçinin kaynağına bakarsın sitenin değeri ortaya çıkar.
Adamın sitesi günlük 10K ziyaretçi alıyor ama Alexa'ya eklememiş. Noldu şimdi site değer mi kaybetti? Ucuza mı gidecek?
Ben görmedim ya da ben duymadım demek ki öyle değil diye birşey olabilir mi? Sitene 1 hafta farklı ip adreslerinden yorum kas, bak Alexa nerelere geliyor. Satarken adam sana ziyaretçi kaynağını ve sayısını göster derse de, ya abi sen Alexa'ya bak napacaksın ziyaretçiyi dersin.