Eğer yapabilirim diyorsan gerçekçi işlere yönelmeni tavsiye ederim.Gıda işinden vazgeçme.
Özellikle şu anda doğal yumurta, süt ve besicilik konusunda geleceğe dair büyük umutlarım var.
Ama en garantili iş şu an için kültür balıkçılığı. Çok araştırdım balık üretimini ve inan bana sektörde işini düzgün yapan hiç bir firma sıkıntı çekmiyor. Çünkü şu anda Avrupa'ya et olarak sadece balık ihraç edebilen Türkiye en büyük 2. ihracatçı konumunda. Üretilen hiç bir balık elde kalmıyor, çünkü inanılmaz talep var balığa.

100-150 bin arası bir sermaye ile son derece modern bir balık üretim çiftliği kurabilirsiniz. İster tarla balıkçılığı yapın, ister akarsu üzerinde kurun. İster levrek, çipura yetiştir; isterseniz alabalık. Bulunduğunuz yerin imkanları varsa eğer hiç düşünmeden girin balıkçılık işine. Hem zevkli ve hem de kazançlı bir iştir. Benim imkanım olsa 1 dakika bile durmazdım. O parayı biriktirebilir isem; bir arkadaşımla ortak yapmayı düşünüyoruz.

Bırak reklam ve internet işlerini bence. Büyük rekabet var piyasada ve ahlaki açıdan da sorunlu bir sektör şu anda bana göre.

10 numara iş sana. İstediğin kadar araştır balıkçılığı, emin ol en güzel ve karlı yatırım alanlarından biridir. Hiç bir zaman ne modası geçer, ne de havası. Çünkü insanlar balık yemek zorundadır.

Ne yaparsan yap; yolun açık olsun daima genç girişimci kardeşim.
Ama alın teri dökmeyi sakın unutup da asla ihmal etme...