Arkadaşlar psikoloji eğitimi almanızı veya en azından 1 2 haftalık kurslara katılmanızı öneririm. Ben eğitimini almış birisiyim. İsterseniz kurslara yönlendirebilirim.
Her şeyi, herkesi kendiniz gibi düşünüp yorumluyorsunuz. Ben çevremde sakin olarak tanınan birisiyimdir. Kolay sinirlenmem ama görüntüleri izleyince "Ben de olsam aynısını yapabilirdim." diyorum rahatlıkla. Veya bu olay yapılırken o araçta bende olsam "Oğlum manyak mısınız ne yapıyorsunuz?" demeyeceğimden %100 eminim.
Yani bunun Türklükle bilmem neyle bir alakası yok hemen her şeyi buralara bağlamayın. Kız/ erkek arkadaşınızla kavga ettiğinizde "Elime geçirsem de boğsam şunu ya" diye tepki gösteriyorsunuz veya öz akrabanıza bir şeyden kızıp aynı şeyi söyleyebiliyorsunuz (Var mı göstermeyen?).
Bu kadar rahatken bile atarlanabiliyorken, orada görev yapanların bu tavırlarını hoş karşılamak zorundasınız. Bu adamlar 7/24 kontrollü hareket etmek zorundalar, sinir stres vs zibil gibi. Deşarj olmanın yollarını muhakkak arıyorlar (Kaldı ki ceset terörist cesedi zaten. İnsan muamelesi görmesi saçma olur).
Tekrarlıyorum; Zerre rahatsızlık duymadım.