Merhaba Asus Zenfone kullanan arkadaşlarım. Lolipop güncellemesi geldi malum. Kimi çok beğendi kimi hiç beğenmedi. Bende beğenmeyenlerden biriyim. Sebeplerine gelince;
1- Telefon bir hızlı bir yavaş oldu
2- İnternet wifi veya mobil ağ fark etmez, gidip gidip geliyor. Bağlantı sorunu yaşadım.
3- Telefon kendi kendine sürekli reset atıyor.
4- Söylenen yenilikler gelmedi.
5- Telefon görüşmesinde karşı tarafın sesi boğuk geliyor.
6- Telefon görüşmesin de karşı taraf telefonu kapattığın da veya meşgule aldığında hiç bir ses duyulmuyor. Yani meşgul sesi var ya "dıt dıt" diye ondan bahsediyorum :)
7- Velhasıl kelam bu nasıl bir güncelleme. Sevmedim, sevmedim, sevmedim..
8- Tek yeni özelliği tuş kilidini açma şeklinin değişmesiydi. Ne gerekse...
Belki herkes de bu sorunlar olmuyordur bilemem. Ben uzun bir araştırma sonucunda kitkata geri döndüm. Tabi kolay aşamasını keşfetmeyip, zor anlatımları uyguladım daha doğrusu uygulayamadım. Kaç gündür uğraştım derken kolay yolu buldum ve kurtuldum. Lolipop mudur topitop mudur her neyse :)
Aynı sorunu yaşayan varsa yaptıklarımı paylaşmak isterim.. Selametle :)
Kurtulun Lolipoptan Kullanın Kitkatı Rahatlıkla...
Gelen Mesajlar Üzerine KİTKAT'a DÖNÜŞ;
Öncelikle telefonunuzun modeline göre olan dosyaları
BURADAN İNDİRİN..
Örnek; Zenfone 5 kullanıcılar için indirecekleri dosyalar; Lollipop’tan KitKat’a versiyon düşürme güncellemesi – 1. parça: V5.3.3.3
Lollipop’tan KitKat’a versiyon düşürme güncellemesi – 2. parça: V5.2.2.2 BU ŞEKİLDE..
Daha sonra telefonunuzu usb aracılığıyla Bilgisayara bağlayın dahili hafıza kısmına önce V5.3.3.3 olan dosyayı yükleyin, daha sonra V5.2.2.2 olanı yükleyin.
AYRINTILI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN