Dil okuyan birisi olarak şöyle kısa bir yazı yazayım senin için.
İngilizce: Tüm dünyada geçerli, nereye gitsen illa bilen birisini bulur ve iletişim sıkıntısını ortadan kaldırırsın. Kaldı ki tüm dünyada üretim ve pazar alanı da İngilizce'ye çok yatkın. Bu bir gerçek.
Rusça: Ülkenin gereksinimleri doğrultusunda konuşacak olursak en çok aranılan dildir Rusça. Harflerin okunuşunu Türkçedeki mantık gibi, hemen hemen er harfin okunuşu tektir. Yani Türkçe gibi dümdüz okursunuz. Harfler değişmez yani. Sert bir dildir. :)
Çince: Çince bir-iki cümle kurup söyleneni az-çok anlıyorsan işin hazır :D Çok değer gören bir dil. Gereksinimi fazla.
Japonca: Japonca da Çinçeye yakın bir durumda.
Korece: Kore ile kardeş ülke bağımız var. İlişkiler yüksek diyebiliriz. Çok aktif olarak görünmese de var. Gençlerin de Kore'yei Koreceye olan ilgisini az çok bilirsiniz. İlgi duyulan, ve aranılan bir dildir. Türkçe ile mantığı ortaktır. Yani yüklem sonra gelir ve sondan eklemeli bir dildir.
Ek olarak Almanca ve İtalyanca da değerlidir ama Türkiye'de aranılan bir dil olsalar da piyasası çok yok diyebiliriz. Özellikle Almanca'ya bulaşmayın derim ben.
+
fanofdidier adlı üyeden alıntı
The Independent'da okumuştum hocam 1 2 hafta önce. İspanyolca geleceğin dilleri arasında 1. sıradaydı. Ancak İngilizce bilmiyorsanız bence ilk onu halledin.
Aynen katılıyorum arkadaşa.
Kolay gelsin! :)