Google.com domain (alan adı) bir dakikalığına boşa çıktı ve hemen birisi tarafından 12 dolara satın alındı.

01.10.2015 sabaha karşı saat 2 sularında "Google alan adı" boşa çıktı ve otomatik olarak eski bir Google çalışanı olan Sanmay Ved tarafından satın alındı. İşin daha ilginç tarafı bu otomatik satın alımın bedeli sadece 12 dolar olarak faturalandı. Ancak sadece bir dakika için Google.com alan adı eski Google çalışanının oldu.

Sanmay Ved eski bir Google çalışanı. Otomatik olarak verdiği bazı boşta kalan domain satın alma taleplerinin arasında tesadüfen Google.com’un da bulunduğunu fark etti. Sanmay Ved hemen bir satın alım formu doldurup alan adını satın aldı. Ancak bunun üzerine hemen bir ileti de aldı. Gelen gönderide bir an boşa düşen Google.com’un anında Sanmay Ved tarafından 12 dolara satın alındığının detayları yer alıyordu. Yani satın alım onaylanmıştı.

Borsa değerini ölçmek için milyar dolarların telaffuz edildiği dev şirketin alan adının 12 dolara satın alınabilmesi sanki bir kurguymuş gibi görünse de, Sanmay Ved bunu bire bir yaşadı. Sanmay Ved Google.com alan adının satın alımının bir dakika sonra otomatik olarak iptal edildiğini ve parasının geri ödendiğini söyledi. Google.com alan adının nasıl boşa düştüğü uzun süre sır olarak kalacağa benziyor.

Kaynak: Tamindir