-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Domaini alan googleysa tabiiki tutar, biz şimdi evdeacabaneyapsamkikafamkaristi.com gibi domain alırsak yanından bile geçmezler + googlenin bu domainini pek seven olmaz fikrimce, anlamsız..
Şimdide birisi 1 den trilyona kadar sayarak .com domaini alır :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Mobil ve Web Geliştirme
-
-
Ad Soyad
F** M**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Kısa ve anlamlı olmasını "akılda kalıcılık" yönünden tavsiye ederler. Ziyaretçinin tekrar siteye girişinde kolaylık için...
Google'nin gözünde sihiri yok yani. Yine de sevdiği söyleniyor :)
ヅ
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Anlamlı olmalı diyenlere derken? Google'ın bahsettiğiniz alan adının bir anlamı olduğu için aldı.
Şirketin adı Alphabet yani Türkçe si Alfabe olan kelimenin karşılığı olarak alfabede bulunan tüm harflerden oluşan bir alan adı, Türk bir şirket olsaydı abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz.com alırdı yani.
Kısa olma konusu ise, ziyaretçi için Google için değil ben sağlam seo yaparım diyorsan sadkfsaldjkflkjwlkjefpwjfjasjflkdlznlknfkljsndakfhosdaflsdjflkjaslfkdjasfsadjkfljasdlfkjsdlfjksdalkfjlsadfasd.com da 1. sayfa 1. sıraya gelir yani. Tabi bunu hangi kullanıcı aklında tutar orası muamma.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com alan adı 16 yıl önce alınmış
bu alan adını google alması kısa domainlerin değerini düşürmez hatta bu domaini google hiç kullanmayadabilir muhtemelen kullanmayacaktır.
bence google değil internetten kullanıcıları kısa domaini seviyor
*** wmaraci mynet google sahibinden vb
istisnalarda mevcut
alkislarlayasiyorum.com
ama istisna
bence google stratejik bir alan adı almış gibi
örnek yemeksepeti.com yemek.com alması veya sahibinden.com emlak.com alması gibi birşey.
örnek diyorum bu siteler o domainleri aldı demiyorum ki yemek.com u yemeksepeti almış