Birçok teknoloji sitelerinde araştırmalar yaptım. Kullanıcı yorumlarının şikâyetçi oldukları konular kasma ve şarjın az gitmesine yönelik oldu. Yıllardır iPhone kullanıcısı olan biri olarak birkaç madde sıralamak istiyorum;

1. iOS 6'dan sonra iOS7 kötülendi, 7'den sonra 8 kötülendi, 8'den sonra şimdi 9 kötüleniyor. Bunun nedeni işlemci zaafiyet veya performans kaybı değil. Kullanıcıların görünüme, kullanıma alışık oldukları bir işletim sisteminden çıkıp yeni bir işletim sistemi keşfediyor olmalarıdır. Facebook bile zaman tüneli getirdiği zaman çok eleştirilmişti. Ülke olarak hergün güncelleme bekleriz ama hiç değişime hazır olmadık ve olmayacağız.

2. iPhone batarya ömürleri hep kısaydı zaten. Eğer veri kullanımı açıksa veya oyun oynanıyorsa iPhone'dan batarya beklemeyeceksin. Bu iPhone 3G modelinden, 6s modeline kadar böyledir ve bundan sonra ki 5 yılda değişeceğini düşünmüyorum. Sadece telefon olarak kullananların bataryası 2 günü görür. LG, Sony, Samsung gibi markalarda kullandım, hepsinde batarya aynı. 1400mAh gücüne sahip telefonumda da yarım gün kullanıyordum, 3000mAh gücüne sahip LG'de de yarım gün kullandım. Teknoloji henüz bataryalarla ilgili bir çözüm getiremedi. Çünkü güç depolama seçeneğini daha dar alana sığdırmak henüz bulunamadı. Bataryası güçlü telefonların ekranları büyük oluyor yarım gün gidiyor, bataryası güçsüz telefonların ekranları küçük oluyor yine yarım gün gidiyor.

İşin özeti oturacağım koltuğu bile artık biz değil priz belirliyor.